3.9 C
Giurgiu
miercuri,29 noiembrie 2023
spot_img

Țeapă, domnilor PSD-iști! Galeriile de Artă INTRĂ ÎN MODERNIZARE!!

Cu puțin timp în urmă, pe facebook, un „oficios” al social-democraților giurgiuveni îi atrăgea atenția primarului Adrian Anghelescu pentru faptul că nu ar mai fi trecut de multă vreme prin centrul municipiului. Mai mult, aceiași „oficioși” susțineau, sus și tare, că primarul ar suferi de ceva probleme de vedere, deoarece „nu vede în ce hal de degradare sunt Galeriile de Artă”. Ce uită, de fapt, aceștia, este chiar faptul că, timp de opt ani, un reprezentant al lor a fost la conducerea municipiului, dar…atunci era voie! Ce să-i faci, asta este!

Dar iată că veștile bune vin dinspre Primăria Municipiului Giurgiu. Și nu, domnilor și doamnelor de la PSD, nu va fi dată jos sigla „ARTĂ” de pe frontispiciul spațiului comercial ce aparține municipalității! Din contră, sigla va rămâne la locul ei, pentru că astăzi, 17 ianuarie, Primarul Adrian Anghelescu a semnat Contractul de finanțare pentru proiecte depuse pe PNRR (proiecte ce îi aparțin în totalitate, nu sunt preluate din legislatura anterioară).

Este vorba, în primul rând, despre proiectul „Renovare energetică a unor clădiri rezidențiale multifamiliale din municipiul Giurgiu”, mai exact despre șapte blocuri din municipiu. Printre ele, și Blocul 92 din Piața Unirii, clădire ce are, la parter, exact mult-disputatele Galerii de Artă.

Fiind spațiu comercial ce aparține municipalității, pe lângă lucrările efective la bloc, se vor efectua lucrări de modernizare și reabilitare și pentru aceste Galerii. Și uite-așa, PSD-iștii și cârcotașii au rămas fără „obiectul” muncii pe facebook…

În afara blocului „buclucaș”, alte șase clădiri rezidențiale vor intra în acest proiect: blocuri de pe șoseaua Alexandriei (A8 și G1), strada Vlad Țepeș (MUV 1, MUV2, MUV3), dar și blocul T120 (Romarta). Clădirile amintite au fost construite în perioada 1965 (Blocul cu Galeriile de Artă) – 1987 (Blocurile MUV).

Valoarea totală a proiectului, care a fost depus în luna mai a anului trecut,  este de 31.283.066,47 lei (din care TVA reprezintă 4.994.775,32 lei).

Tot astăzi au mai fost semnate contractele de finanțare pentru renovarea energetică a sălii de sport și internatului de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din municipiu (valoare totală 9.914.658,88 lei) și pentru renovarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit PRICHINDEII din municipiu (valoare totală 2.734.754,79 lei).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole