17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

SURSE. Candidat la funcția de președinte al USR-PLUS – „lobby” pe lângă primarii liberali din județ pentru obținerea de voturi la alegerile din filială!

Sâmbătă și duminică, 26 și 27 iunie, filiala Giurgiu a USR – PLUS are alegeri pentru funcțiile de conducere. După ce a primit în partid, pe bandă rulantă, membri (mulți dintre ei persoane cu „datorii” către el, sau de la care are anumite câștiguri – și nu materiale), iată că ies la iveală noi metehne vechi de a obține cât mai multe voturi.

Lupta a început-o atunci când candida, în decembrie 2020, la un scaun de deputat pentru Giurgiu al formațiunii politice amintite. Ciprian Alexandru, căci despre el este vorba, ar fi bătut județul în lung și în lat (și nu doar în campanie electorală) pentru a-i convinge pe primarii de comune fie să îi „dea” ceva voturi, fie să accepte – în schimbul unor promisiuni sau a unor amenințări (spun unii edili de comună) – delegarea unor membri (în special PNL) în secțiile de votare, ca fiind membri ai USR.

Alegerile au trecut, visul de a deveni deputat s-a spulberat, dar…el a rămas ca subprefect, calitate din care ar fi continuat campania de „racolare de voturi”, de această dată pentru funcția de președinte al USR-PLUS. Prin aceeași modalitate din campania de la „parlamentare”, nesfiindu-se să viziteze aproape toate localitățile din județ în același scop: de a convinge primarii să îi dea oameni care să îl susțină și să iasă, astfel, președinte, în condițiile în care multe localități abia și-au înființat filiale (cu minimul de cinci membri!!!).

Un astfel de exemplu ar fi comuna Ghimpați, unde cumva la alegerile parlamentare a obținut 200 de voturi, scor nemaiatins până anul trecut de formațiunea politică pe care o reprezintă. Contactat, primarul comunei, actual membru PNL, fost membru PSD, nici nu a confirmat, dar nici nu a negat zvonul care circulă prin județ în ceea ce-l privește pe candidatul la funcția de președinte al USR-PLUS Giurgiu. Mai mult, surse ce au dorit să își păstreze anonimatul, ne-au declarat faptul că un document ce conține lista cu „membri” ai USR Ghimpați ar fi fost realizată și expediată de către un apropiat al primarului comunei Ghimpați, chiar de pe adresa de e-mail a acestuia. Un alt document ce a intrat în posesia noastră face referire la „reprezentanții” din secțiile de votare la alegerile parlamentare de anul trecut, „reprezentanți” ai USR: apropiați ai familiei primarului, unii dintre ei afișându-se chiar și pe facebook în prezența acestuia. Din păcate, referitor la aceste ultime aspecte, deși reprezentanții noștri au încercat, în nenumărate rânduri, să aibă o discuție cu primarul comunei Ghimpați, acest lucru a fost imposibil, lovindu-se de tot felul de amânări.

De altfel, sub protecția anonimatului (motivele sunt lesne de înțeles), și alți primari au confirmat faptul că cel care își dorește cu ardoare – și cu orice preț – funcția de lider județean al USR, ar fi recurs la același gest de intimidare, unora aruncându-le, mai mult în treacăt, amenințări voalate cu eventuale controale ale diferitelor instituții.

Și se pare că lucrurile nu se opresc aici, alte detalii „picante” ale campaniei duse de subprefectul Ciprian Alexandru urmând a fi devoalate zilele următoare, toate puse la dispoziție de către sursele noastre.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole