17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Spitalul de la IZVORU, beneficiar al unui proiect de peate trei milioane de lei pentru reabilitare și modernizare

Cu puțin timp în urmă, așa cum informează reprezentanții Consiliului Județean, U.A.T. Județul Giurgiu a semnat Contractul de finantare nr.1519/10.06.2022 pentru  proiectul REABILITAREA/ MODERNIZAREA/ EXTINDEREA INFRASTRUCTURII  ELECTRICE, DE VENTILARE ȘI TRATARE A AERULUI, PRECUM ȘI LA INFRASTRUCTURA DE FLUIDE MEDICALE – SPITAL IZVORU, JUDEȚUL GIURGIU cod SMIS 155203, finanțat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Componenta 1-REACT EU – Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluidele medicala, Axa Prioritară-Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU, Operațiunea-Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

Durata de implementare a proiectului este de 20 de luni, 16 noiembrie 2021-30 iunie 2023 (aceasta cuprinzând și perioada  de desfășurare a activităților proiectului inainte de semnarea Contractului de finanțare).

Valoarea totală eligibilă a proiectului conform contractului de finanțare este de 3.249.670,71 lei , finanţată in procent de 100% din FEDR-REACT EU.

Obiectivul general al proiectului vizează, după cum precizează reprezentanții Consiliului Județean, consolidarea capacității de gestionare a situației de urgență cauzată de criza sanitară COVID –19, la nivelul SPITALULUI DE PNEUMOFTIZIOLOGIE IZVORU.

În ceea ce privește obiectivele specifice, acestea fac referire la creșterea gradului de securitate la incendii în cadrul spitalului, prin instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală și detectare/semnalizare/alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen în atmosferă. Concret, vor fi dotate cu asemenea instalații trei corpuri de clăride: C6 (Pavilion medical nr.1), C7 (Pavilion medical nr.2) și C18 (Pavilion medical).

Un alt obiectiv specific al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii existente din cadrul Spitalului, prin reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii electrice precum și a infrastructurii de fluide medicale. Concret, prin proiect se va extinde instalația de fluide medicale în cele trei pavilioane amintite anterior, dar vor fi executate și lucrări la instalațiile electrice ale celor trei corpuri de clădire, precum și aducerea la standardele actuale de calitate ale instalațiilor electrice existente.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole