19.1 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Spectacol de Crăciun, gratuit, pentru copiii din evidența DGASPC Giurgiu

Copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu l-au întâlnit deja pe Moș Crăciun, sâmbăta trecută, grație evenimentului “Be Their Santa”, organizat de Asociația Oameni, Valori, Fapte!

Angajații companiei Hewlett Packard Inc. România au devenit voluntari și au avut grijă ca fiecare dintre cei 163 de copii să primească tot ce își dorește de Crăciun.

Proiectul, realizat în premieră în județul Giurgiu, a adus laolaltă sute de oameni, care au depus eforturi săptămâni la rând pentru ca totul să fie perfect până la ultimul detaliu.

Astfel, în urmă cu aproximativ o lună, fiecare copil și-a așternut dorințele intr-o scrisoare adresată Moșului.

Fiecare angajat Hewlett Packard Inc. Romania, a intrat apoi în posesia unei scrisori și, din bugetul personal, a cumpărat unui copil ceea ce acesta i-a cerut Moșului și mai mult decât atât.

Asociația Oameni, Valori, Fapte a asigurat suportul și infrastructura necesară.

Asociația a mai avut o surpriză pentru copii: o trupă de teatru pentru copii, MINIRICII, s-a deplasat din București cu toată recuzita pentru a susține spectacolul de teatru adresat copiilor “Copacul înțelept”.

Întàlnirea a avut loc la Teatrul Tudor Vianu.

„Be Their Santa”, proiectul de voluntariat corporativ desfășurat în parteneriat cu compania HP Inc. Romania, a dăruit o zi de magie pentru cei 163 de copii cu nevoie de iubire și speranță. Voluntarii HP, prin grija noastră au îndeplinit toate dorințele copiilor exprimate în scrisorile scrise de ei pentru Mos Crăciun. Suntem impresionați de faptul că dorințele lor sunt modeste, obișnuite pentru unii dintre noi, însă atât de necesare lor! Cadoul oferit de Asociația noastră, spectacolul „Copacul Înțelept” interpretat de oamenii cu suflet ai trupei MINIRICII, au creat momente memorabile în care copiii au cântat colinde, au aplaudat entuziasmați, au glumit, au râs împreună, au fost ca o mare familie! Suntem fericiti că am avut șansa să dăruim o parte din timpul, energia și bucuria noastră în sprijinul comunității! “ a declarat Beatrice Culda, președintele Asociației Oameni, Valori, Fapte.

Între organizația nonguvernamentală Oameni, Valori, Fapte și D.G.A.S.P.C. Giurgiu a fost încheiată, în luna noiembrie 2021, o Convenție de colaborare, care vizează derularea de proiecte în sprijinul vârstnicilor instituționalizați și copiilor din structurile rezidențiale și nerezidențiale ale D.G.A.S.P.C. Giurgiu, prin mobilizarea și sprijinul voluntarilor.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află structurile rezidențiale și nerezidențiale pentru copii, adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în această acțiune caritabilă derulată în sprijinul copiilor.

Referindu-se la acțiunea celor de la „Oameni, Valori, Fapte”, dar și la inițiativa HP, președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, declara, la scurt timp după încheierea activităților:

„Mi-am propus să prezint, să promovez, să mulțumesc tuturor persoanelor și asociațiilor care calcă pragul centrelor pentru copii, adulți, vârstnici, acum, de Sărbători. Nu am reusit, îmi cer scuze lor și celor care, din buzunarul propriu sau din contul firmei au donat bani și au cumpărat bunuri pentru beneficiarii sistemului de protecție socială. Și au adus și aduc de toate, de la dulciuri la frigidere, de la pijamale și lenjerii la vopsea lavabilă etc. De Sărbători, oameni sensibili compensează lipsurile unui sistem de protecție socială care a rătăcit, în timp, ordinea priorităților. O regăsim la alții: sâmbătă, Asociația “Oameni, valori, fapte”, președinte Beatrice Culda, au adus cadouri pentru TOȚI cei 164 de copii din cadrul DGASPC, cadouri cerute prin scrisorele și onorate nominal. Plus o piesă de teatru, bonus! Astăzi (n.r. luni, 20 decembrie), Aura Niculae și prieteni care au vrut să rămână anonimi au revenit oentru a nu stiu câta oară, la alte 4 case protejate din Giurgiu.Toată considerația!”, a încheiat președintele Dumitru Beianu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole