17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

ȘOC! Ce se ascunde în spatele votului anti-campus al consilierilor locali PSD

Este deja de notorietate faptul că joi, 23 februarie, deși reprezentanții Universității Politehnica București au vorbit aproape o oră despre Campusul Dual de la Giurgiu, ce urma a se înființa de către un consorțiu în care sunt angrenate nu mai puțin de 17 entități (consilii județene, primării, agenți economici importanți, Universitatea Politehnica București – cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud-estul Europei), aleșii locali ai PSD l-au luat pe NU în brațe. Nu pentru că un asemenea proiect ar fi o pălărie prea mare pentru municipiul și județul nostru (chiar dacă un asemenea campus aduce, în timp, plus valoare pe piața muncii din Giurgiu), ci pentru că așa a ordonat liderul PSD Giurgiu, Marian Mina. De ce s-a întâmplat acest lucru?

Surse demne de încredere (din interiorul PSD Giurgiu) ne-au precizat faptul că la mijloc ar fi chiar interesul lui Mina de „a da bine” în ochii șefilor de la București, dacă acest proiect nu s-ar realiza.

Concret, pentru fondurile de finanțare ale realizării unui Campus pentru Învățământ Dual în Regiunea Sud-Muntenia se luptă trei județe: Argeș, Dâmbovița și, așa cum se știe, Giurgiu. Doar că județele Argeș și Dâmbovița sunt conduse de președinți de CJ din PSD, în timp ce la Giurgiu, la cârma Consiliului Județean, se află un liberal. Ori, nu trebuia sub nicio formă ca un liberal să ajungă măcar să depună un proiect pentru acest tip de campus, deschizând, astfel, drumul celor două județe. La o analiză simplă, în cazul în care județul Giurgiu era scos din cărți, rămâneau să se lupte pentru fonduri doar cele două județe PSD-iste, Argeș având cele mai mari șanse de reușită în acest caz.

Dacă s-ar fi întâmplat astfel, Marian Mina ar fi câștigat capital de imagine în fața conducerii naționale a PSD, putând să își impună, astfel, mai ușor atât oamenii, cât mai ales ideile și dorințele în următoarea perioadă. Fără ca cineva să îi poată spune NU.

Numai că socoteala de acasă a lui Mina nu s-a potrivit cu cea din ședința de astăzi, 28 ferbruarie, când, chiar și cu absenteismul în masă al pesediștilor din Consiliul Local, proiectul a trecut, astfel că județul Giurgiu rămâne în cărți, cu șanse mari, având în vedere asocierea cu Universitatea Politehnica București. A, și să nu uităm! Alături de județul Giurgiu, simțind oportunitatea dezvoltării pe zona reprezentată, s-au alăturat două județe conduse, în Consiliul Județean, de…social-democrați! Cum social-democrat este și Tudor Petrea, reprezentantul Politehnicii, la ședința din 23 februarie, și tot social-democrat este și Gheorghe Cireap, președintele patronatelor IMM-urilor din județul Giurgiu, un alt partener important în consorțiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole