10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Legea inițiată de parlamentarul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, privind nomazii digitali, a fost aprobată

Împreună cu deputatul Diana Buzoianu, deputatul PNL Giurgiu Gabriela Horga depunea, cu mai multe luni în urmă, un proiect de lege privind regimul fiscal al nomazilor digitali. După ce și-a făcut parcursul prin ambele camere ale Parlamentului, proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, for decisional în acest caz.

Despre aprobarea acestui act legislative, deputatul liberal giurgiuvean afirma:

Prin prezența cât mai multor nomazi digitali în România, țara noastră va beneficia de mai multe resurse financiare aduse direct în economie. Pentru a realiza acest obiectiv, a fost necesar să clarificăm regimul fiscal al nomazilor digitali, evitând dubla impozitare a acestora”.

Nomadul digital este o persoană care călătorește și, în același timp, lucrează dintr-o țară străină prin intermediul internetului. Numărul nomazilor digitali crește de la an la an, odată cu evoluția tehnologiei. “Biroul” poate fi oriunde în lume, totul depinzând de flexibilitatea legislației din țara gazdă. Au crescut și beneficiile pe care le pot obține statele prietenoase cu nomazii digitali.

Au apărut tot mai multe comunități de nomazi digitali, care ridică economia locală. Portugalia, inclusiv insula Madeira, Croația, inclusiv coasta dalmată, Germania, Spania, Grecia, Costa Rica sau Mexic sau găzduiesc astfel de comunități, după ce au aprobat facilități fiscale.

„În unele cazuri, venirea nomazilor digitali a înseamnat salvarea unor comunități aflate în dificultate. Localitatea Serendiz din Spania, aproape abandonată, a fost readusă la viață după ce doi antreprenori au înființat un centru pentru nomazii digitali. Prin venirea nomazilor digitali în orașul Bansko din Bulgaria, o stațiune de schi care atrăgea turiști doar iarna, localitatea are încasări pe tot parcursul anului”, mai preciza Gabriela Horga, subliniind avantajele venirii unor nomazi digitali în diverse comunități.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole