22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Se ascut „săbiile” în PNL Giurgiu. Cine sunt cei doi candidați la șefia organizației județene

După ce, o bună bucată de timp, s-au vehiculat nume precum Dumitru Beianu sau chiar Toma Petcu, pentru a prelua, după alegerile din filială, șefia liberalilor giurgiuveni, iată că primele surprize apar pe scena politică giurgiuveană.

Două candidaturi au fost făcute publice, cel puțin la nivel de rețele de socializare, pentru alegerile din această vară. Cel dintâi care a ieșit în spațiul public pentru a-și anunța intenția de a deveni președintele PNL – Organizația Județeană Giurgiu a fost Ciprian Danciu, unul dintre cei mai vocali și mai perseverenți apărători, în mediul on-line, al membrilor PNL (indiferent că făceau parte din staff-ul de conducere sau erau simpli membri). La scurt timp, și președintele interimar, europarlamentarul Dan Motreanu, a făcut același tip de anunț, tot pe facebook.

Iată, mai jos, fiecare dintre cele două declarații de candidatură, așa cum au fost ele postate pe facebook:

„Da, este momentul să o spun public: îmi asum responsabilitatea de a candida la funcția de președinte al filialei județene Giurgiu a Partidului Național Liberal.

Azi s-a deschis „Festivalul democrației” și în organizația județeană Giurgiu a PNL!

În urma discuțiilor cu mai mulți colegi liberali giurgiuveni, având în vedere principiile Partidului Național Liberal dar și experiența pe care am dobândit-o în PNL, parte din ea în vremuri… grele pentru partid, am luat decizia de a-mi asuma candidatura pentru președinția Partidului Național Liberal filiala județeană Giurgiu.

Vreau să clarific câteva aspecte încă de la bun început.

– Nu candidez ÎMPOTRIVA nimănui! Candidez PENTRU o viziune pe care am susținut-o consecvent în ultimii ani, o viziune care implică, printre multe altele, o construcție politică solidă pe termen lung, nu doar pe termen scurt. Sunt ani care au fost uneori mai grei, uneori, cu ajutorul colegilor mai noi, mai ușori, ani în care am fost alături de această filială indiferent de viziunea președinților care au condus-o în această perioadă.

– Nu candidez pentru a fi „șeful” cuiva, candidez pentru a fi partenerul de reală încredere al tuturor liberalilor giurgiuveni. Candidez având convingerea că „politica la firul ierbii” este singurul tip de politică care aduce rezultate pe termen lung și candidez fiind conștient că acest tip de politică implică asumarea unui „job” care presupune disponibilitate din partea mea 24 de ore din 24, 7 zile ale săptămânii din 7.

– Candidez având convingerea că filiala PNL Giurgiu este pe cât de puternică în materie de rezultate obținute în ultimele două tururi de alegeri pe atât de fragilă în ceea ce înseamnă pregătirea pentru ceea ce poate fi cel mai dificil an electoral din istoria PNL, anul 2024.

– Această candidatură nu presupune, din punctul meu de vedere, o „luptă”. Această candidatură este numai și numai o „competiție” care, sunt sigur, se va desfășura în cel mai pur spirit democratic, se va desfășura în spiritul unei rivalități colegiale marcate de dorința de a uni PNL sub stindardul principiilor pur liberale. O competiție care va deveni etalon pentru sintagma „Festival al democrației”.

– Această competiție nu are și atât cât pot, nu voi permite să aibă alt rol decât acela de a întări PNL la Giurgiu.

Altfel, detalii legate de moțiunea cu care mă voi prezenta în fața colegilor mei liberali vă voi prezenta, cu siguranță, în cel mai scurt timp” – Ciprian Danciu.

#PNL Giurgiu este astăzi una dintre cele mai puternice organizații politice județene din România. Am preluat conducerea ei înainte de alegerile europarlamentare din 2019, fără niciun parlamentar, fără președinte de Consiliu Județean sau primar de municipiu, iar la ultimele alegeri din 2016 obținuse un scor de 11% și cu un PSD atunci de 70%.

Cu toate acestea am reușit #împreună să câștigăm alegerile prezidențiale în #Giurgiu, să învingem PSD și am reușit câștigarea detașată a alegerilor locale și parlamentare, fiind prima organizație din țară ce a înregistrat scorul de aproape 50%.

Am condus această organizație în ciuda faptului că nu provin din Giurgiu și sunt europarlamentar, însă am împărtășit experiența și doctrina liberală unei #echipe de excepție. Împreună am transformat o organizație cu rezultate slabe în prima echipă a Partidului Național Liberal.

Rezultatele remarcabile obținute la toate rândurile de alegeri, din anul precedent, au dovedit, pe de-o parte că giurgiuvenii au ales dezvoltarea și prosperitatea, iar pe de altă parte, că echipa liberală pe care o conduc și-a asumat, poate și dorește să aducă binele în viețile oamenilor.

În urma eforturilor susținute, a planurilor concrete și eficiente pentru un județ care avea nevoie acută de schimbare, am reușit imposibilul: filiala Giurgiu a demonstrat că #sepoate și am ocupat locul întâi la alegerile parlamentare și locul trei la alegerile locale, pe întreaga țară, prin procentul voturilor obținute.

Am consolidat o echipă liberală puternică, cu președinte de Consiliu Județean, primar de municipiu, 34 de primari, atât primari tineri la primul mandat, cât și primari cu experiență și trei parlamentari tineri, competenți și cu expertiză în domeniile lor de activitate. Absolut toți sunt implicați și dedicați proiectelor pentru Giurgiu și giurgiuveni și tocmai această forță vine din voința oamenilor care au făcut această alegere și i-au responsabilizat.

În acest moment, județul Giurgiu este în plină dezvoltare și are în derulare: proiecte de infrastructură vitale și de mare anvergură, sunt în plan două secții noi ale spitalului județean pe un nou amplasament- Consiliul Județean are terenul și studiul finalizat pentru finanțarea din fonduri europene și sunt puse bazele investițiilor în educație și campusul dual – tocmai pentru a încuraja tinerii să rămână și pentru a le oferi șansa unui viitor în comunitate.

Voi candida pentru un nou mandat de președinte al organizației #PNLGiurgiu în condițiile susținerii de către colegii mei ce au contribuit la rezultatele obținute împreună.

Cred cu tărie că orice candidat care respectă acestă organizație trebuie să vină în fața ei cu o moțiune susținută de președintele Consiliului Județean, de parlamentari, primari, consilieri și de membrii liberali. Echipa liberală este una puternică pentru că este unită, iar această unitate trebuie respectată și nu dezbinată.

Sunt convins că voi reuși, în continuare, să îi susțin în demersurile lor pentru binele pe care l-au ales și îl așteaptă toți giurgiuvenii.

Mi-ar fi plăcut ca mai multe filiale ale Partidului Național Liberal să demonstreze la alegerile parlamentare că #sepoate, pe modelul județului Giurgiu, și să învingem PSD până la capăt, în ciuda pandemiei și efectelor ei.” – Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole