9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Școala începe cu opt unități incluse în programul-pilot „Masa Caldă”. Numărul copiilor ce beneficiază s-a triplat

Cu puțin timp înainte de începerea noului an școlar, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat lista celor 300 de școli și licee din România în care se implementează programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

Șapte școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în acest program, față de patru școli câte au fost incluse în anul școlar trecut, anunța președintele filialei Giurgiu a PNL, Dan Motreanu.

„La nivelul județului Giurgiu, vorbim de 3.651 de beneficiari, față de 1.333 în ediția anterioară. La nivel național, a fost dublat numărul de unități de învățământ (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene. Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Și extinderea anterioară fusese decisă de o guvernare PNL, în 2020, de la 50 la 150 de școli. Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă. Guvernul își propune să extindă programul la nivel național iar succesul programului pilot este un argument în acest sens”, a mai precizat Dan Motreanu.

Cele opt unități școlare ce beneficiază, anul acesta, de programul „Masa caldă”, sunt: Școala Gimnazială nr 1 Florești (comuna Florești-Stoenești) cu 543 de beneficiari, Școala Gimnazială nr 1 Stănești (comuna Stănești) cu 200 de beneficiari, Liceul Udriște Năsturel (comuna Hotarele) cu 753 de beneficiari, Școala Gimnazială „Banu Băleanu” (comuna Bolintin Deal) cu 557 de beneficiari, Școala Gimnazială nr. 1 Ghimpați (comuna Ghimpați) cu 838 de beneficiari, Școala „Petre Adameșteanu” (comuna Toporu) cu 185 de beneficiari, Școala Gimnazială „Elena Basarab” din Herăști, cu 325 de beneficiari și Școala Gimnazială „Prof. Dinu Nicolae” din satul Vlașin, comuna Schitu, cu 250 de beneficiari.

În urma analizei realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole