16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

RETROPARADA PRIMĂVERII 2024 – un nou succes marca RETROMOBIL ROMÂNIA – filiala Giurgiu (GALERIE FOTO)

Lustruite, ceruite și strălucitoare, 52 de „bătrâne doamne” pe patru roți din Giurgiu, București, Argeș, Tulcea, Teleorman sau chiar din Bulgaria și-au așteptat, cuminți, timp de trei ore, pe pietonala Mircea cel Bătrân din municipiu, admiratorii.

Evenimentul RETROPARADA PRIMĂVERII 2024, ajunsă la a 11-a ediție, a reunit – chiar și sub un cer plumburiu – atât proprietari, cât și iubitori ai autovehiculelor trecute binișor de prima tinerețe.

Astfel, de la mașini fabricate în 1956 (Auto Union), până la autovehicule ceva mai noi, au fost admirate de zecile de giurgiuveni prezenți pe pietonala Mircea cel Bătrân.

Nu au lipsit din „panoplia” fotografiilor nici cele opt autoturisme trecute de prima tinerețe a prietenilor de peste Dunăre, mulți dintre giurgiuvenii prezenți la eveniment oprindu-se în fața lor.

Dar, de departe, tot „bătrânelele” autohtone, de la Oltcit, la VW Beetle (Broscuța), sau la Mercedes Benz, au fost favoritele vizitatorilor.

Mai mult, copiii prezenți au remarcat un lucru demn de menționat: starea IMPECABILĂ a fiecărei mașini. Chiar unul dintre micuții prezenți a spus: „Uite, mașinile sunt ca argintul, strălucesc de curate ce sunt!”

Printre mașinile prezente la retroparadă s-au aflat și momente de istorie românească: o Dacia a MILIȚIEI ante-Revoluție, și un Renault cu inscripțiile POLIȚIE, clar apărut în dotarea MAI după anii 1990. Alături de acestea, au fost prezentate și „accesorii” ale milițienilor de odinioară și ale polițiștilor de acum…

Artizanul evenimentului reprezentantul RETROMOBIL ROMÂNIA – filiala Giurgiu, Răzvan Radu Meclea, preciza că și anul acesta, ca de fiecare dată, evenimentul – coroborat cu Zilele Orașului – s-a bucurat de un real succes, semn că locuitorii municipiului nostru încă mai apreciază istoria – locală sau națională – sub toate formele ei, lucru ce îi dă încredere să continue în a-i reuni pe proprietarii sau pe iubitorii de mașini de epocă în evenimente viitoare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole