16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

O nouă apariție editorială în municipiul Giurgiu

De vineri, 19 aprilie, o nouă publicație tipărită este la dispoziția giurgiuvenilor. Este vorba despre „ATAC LA PERSOANĂ – Ediția de Giurgiu”, proiect a cărui lansare a avut loc în ziua amintită, în prezența mai multor candidați la Primăria Municipiului Giurgiu, a unor oameni de afaceri giurgiuveni și, desigur, a colegilor din presa locală.

„Proiectul vine cu doi ani de întârziere, care nu au fost neapărat din pricina noastră. Dar promitem ca, în scurt timp, odată cu materialele pe care le vom promova în acest ziar tipărit (un lucru care nu ar trebui să moară, pentru că în toată lumea, deși trăim într-o perioadă a digitalizării, există ÎNCĂ publicații tipărite) să recuperăm întârzierea aceasta. Vom aborda subiecte fierbinți, veți găsi aici anchete jurnalistice importante, toate documentate ca la carte, cu dovezi, de la acte, documente sau interviuri, până la imagini”, declara, la ceremonia de lansare, directorul general al publicației, Mihai Ghezea.

La lansarea oficială a noului proiect jurnalistic a fost prezent și unul dintre cei mai vechi jurnaliști de investigație din România, Sorin Ovidiu Bălan, al cărui discurs principal s-a axat pe cea mai importantă veste: în România, presa scrisă nu moare, presa scrisă se află la un „moment zero”, de la care poate reporni.

„Dacă în 1990 aveam o sumedenie de publicații scrise, dacă inclusiv eu am pus bazele unor asemenea tipărituri, iată că acum ne regăsim, la 34 de ani, la un nou moment de început și de speranță pentru presa scrisă. Dacă publicații importante din occident au supraviețuit, apar în continuare în sute de mii de exemplare, de ce să nu credem că și în România nu se va întâmpla acest lucru? Cuvântul scris pe hârtie este, totuși, mai puternic decât cel din online”, spunea și Sorin Ovidiu Bălan, senior editor al publicației care, de vineri, 19 aprilie, a debutat pe piața giurgiuveană.

În primul număr al ATAC LA PERSOANĂ – Ediția de Giurgiu, cititorii pot afla detalii despre proiectele și ideile unora dintre candidații la Primăria Municipiului Giurgiu, ale celor mai titrați candidați la Președinția Consiliului Județean Giurgiu, precum și detalii incendiare despre cel mai fierbinte subiect al acestor luni: înființarea – sau nu – a unui incinerator de deșeuri medicale la Giurgiu, cine ar avea interese și cine se opune acestei așa-zise investiții locale.

Publicația urmează să apară în 2000 de exemplare, full color, 16 pagini, la prețul anunțat de 2 lei/exemplar.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole