18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Reprezentantul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) la Strasbourg pentru Comitetul MONEYVAL este deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA

În această perioadă, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, participă la prima sesiune de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) la Strasbourg.

Ieri (n.r. luni, 23 ianuarie) am fost desemnată să fiu reprezentantul Adunării la MONEYVAL, comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de luptă împotriva spălării banilor și finanțării terorismului al Consiliului Europei, preciza deputatul liberal giurgiuvean.

MONEYVAL are menirea de a se asigura că statele au sisteme eficiente de combatere a spălării banilor și finanţării terorismului. De asemenea, verifică dacă sistemele sunt în conformitate cu standardele internaţionale relevante in acest domeniu. Comitetul face recomandări către autoritățile naționale în legătură cu îmbunătățirile care pot fi aduse sistemelor de combatere a spălării banilor și finanţării terorismului. De asemenea, combaterea fenomenului de spălare a banilor este strâns legat și de lupta împotriva corupției.

În ultimii ani, am fost martorii apariției unor scandaluri precum ”Pandora Papers” sau controverselor generate de unele servicii offshore. În aceste condiții, este evidentă importanța participării la un astfel de organism, mai preciza deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole