18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Putineiu, printre primele comune din județ interesate, cu adevărat, de dezinsecție! (GALERIE FOTO)

Recent, într-o discuție cordială avută cu primarul comunei Putineiu, Gheorghe Breazu, ne plângeam unul altuia despre problema țânțarilor, muștelor și căpușelor, devenite, atât la oraș cât și la țară, adevărate coșmaruri.

Numai că Gheorghe Breazu spunea că nu a stat cu mâinile în sân, în toată această perioadă. A căutat soluții, astfel încât locuitorii comunei să nu mai sufere din pricina enervantelor insecte, astfel că, în aceste zile, de mijloc de august, la nivel de comună se derulează o serie de acțiuni de dezinsecție și, mai ales, de deratizare.

Acțiunea a început luni la Putineiumarţi la Hodivoaiaastăzi încheindu-se la Vieru, localităţi aparţinătoare acestei comune, activitatea desfăşurându-se atât în timpul zilei, cât şi noaptea.

Potrivit edilului-şef al comunei, Gheorghe Breazu, acţiunea de dezinsecție terestră și deratizare a zonelor verzi nu pune în pericol sănătatea populaţiei.

Substanțele folosite pentru acțiunea de dezinsecție combat toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort din igiena publică, în special, a insectelor zburătoare precum: țânțari, muște, molii, viespi şi dăunători de vegetaţie.

Substanţele utilizate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole