17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Adio, gunoaie la întâmplare! „Localii” sunt cu ochii pe voi!

A devenit o regulă ca giurgiuvenii să se plângă de faptul că orașul este murdar, că sunt hârtii, pet-uri și ambalaje peste tot, fără ca cineva să se întrebe, totuși, cine se face vinovat de toată această mizerie. Desigur, în niciun caz primarul sau măturătorii stradali care, ce să vezi, nu pot sta toată ziua cu măturile după fiecare individ căruia îi este lene să „care” în mână, câțiva metri, o bucată de hârtie.

O acțiune ce a vizat exact depozitarea deșeurilor la întâmplare a avut loc joi, 19 august, când reprezentanți ai Poliției Locale au luat la pas strada Gării, una dintre cele mai înțesate de asemenea deșeuri.

„În urma numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor cu privire la gunoaiele aruncate pe Strada Gării, Direcția Poliției Locale Giurgiu va acționa în această zonă, conform unui Plan de acțiune special întocmit, în perioada 19 – 29 august 2021, luând măsuri legale împotriva cetățenilor care nu respectă curățenia, aruncând gunoaie (hârtii, ambalaje, doze și sticle goale etc.). Menționăm că Poliția Locală a efectuat verificări la agenții economici din zonă, cu privire la deținerea contractelor de salubritate cu operatorul local și cu privire la respectarea prevederilor legale privind obligațiile și răspunderile agenților economici, privind menținerea curățeniei pe domeniul public.

Societatea care desfășoară activitate economică de alimentație publică în zonă a fost sancționată contravențional conform HCLM nr. 229/2021, art. 12, lit. h, cu amendă în valoare de 1000 lei, pentru nerespectarea obligației de asigurarea curățeniei pe trotuarul adiacent punctului de lucru. Împreună cu operatorul local de salubritate, s-a luat măsura de suplimentare a coșurilor de gunoi în zonă, acest lucru rămânând în sarcina agentului economic sancționat.” se arată într-o informare a Direcției Poliției Locale.

De lăudat aceste inițiative, de lăudat „raziile” prin parcuri pentru stoparea consumului de alcool sau de semințe, dar…indicate ar fi și zonele din municipiu cunoscute cu asemenea probleme.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole