26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

PSD-iștilor nu le PaSă De giurgiuveni! Transportul public local, amenințat să fie sistat!

Deși anunțată cu o zi înainte, așa cum prevede legea legat de ședințele ordinare sau de îndată, ședința de consiliu local – extraordinară – a fost viciată, totuși, de prezența consilierilor locali PSD.

Singurul proiect de pe ordinea de zi a ședinței amintite era legat de prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane în Municipiul Giurgiu nr.21667/05.06.2015 încheiat cu S.C. Liber Trans Com S.R.L.

Din 2015, adică de aproape șapte ani, societatea amintită asigură transportul public în comun din municipiu, cu bune și cu rele, cu sincope sau cu rezultate bune. Și, tot de atunci, pensionarii și elevii din municipiu beneficiază de transport gratuit, indiferent de numărul de călătorii, lucru nu prea bine văzut de angajații giurgiuveni, atâția câți mai sunt, care sunt nevoiți să ducă, la orele de vârf, adevărate lupte pentru a urca în mijloacele de transport în comun. Dar, chiar și așa, șontâc-șontâc, situația a fost ținută sub control.

Pentru a se asigura continuitatea serviciului la nivel local, din trei în trei luni, municipalitatea a prelungit contractul de prestare a serviciului către LIBER TRANS COM SRL. Pe data de 5 iunie, această ultimă prelungire urma să expire, astfel că era nevoie de o nouă decizie a consilierilor locali. Dar, așa cum precizam, la ședința din data de 3 iunie, aleșii PSD au „binevoit” să nu onoreze cu prezența dumnealor această ședință, cu un proiect extrem de important pentru municipiul nostru și pentru mulți dintre locuitori. Gurile rele spun că pesediștii ar fi boicotat ședința pentru că nu mai doresc prelungirea acestui contract, din cauză de…TRACUM. O societate moartă și „resuscitată” de fosta conducere a primăriei, însă doar pe hârtie. Și acum, la societatea amintită ar fi doar doi sau trei angajați, cu tot cu director. Nu negăm faptul că autobuzele TRACUM ar face față mai bine solicitărilor din municipiu, dar, atâta timp cât „hârțogăraia” în care ne-am afundat de ani de zile, când la guvernare erau social-democrații (ce trebuiau să dea de mâncare, nu-i așa, cât mai multor „funcționărași”) a încurcat mult de tot ițele transportului public în comun din municipiu.

Și acum tot ei, PSD-iștii, demonstrează cât de mult le PaSă De locuitorii municipiului, mulți dintre ei trimițându-i pe acele scaune de unde încasează indemnizații de ședințe…

Conform unor surse, se pare că va fi organizată o ședință de îndată a Consiliului Local, pentru remedierea acestei situații. Dacă domnii de la PSD vor binevoi, în continuare, să boicoteze aceste întâlniri, este clar că interesele sunt cu totul altele, și nu binele sau bunăstarea alegătorilor, fie ei votanți PSD sau nu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole