12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

La PSD s-a stricat GPS-ul!

Încă din perioada campaniilor electorale din 2020, de la preluarea organizației PNL Giurgiu de către Dan Motreanu, PSD-iștii, mirosind, probabil, înfrângerea care îi aștepta, au început să transmită, permanent, o informație precum un lait-motiv: nici Motreanu, nici Horga (n.r. Gabriela Horga, aleasă între timp deputat PNL de Giurgiu) nu sunt giurgiuveni, ca atare nimeresc Giurgiul cu…GPS-ul!

Numai că uitau, și se pare că amnezia încă nu li s-a vindecat, de faptul că cel ce s-a „cocoțat” pe scaunul de senator „de Giurgiu”, acel domn Robert Cazanciuc, impus de la centru, nici măcar cu GPS-ul nu mai nimerește județul nostru, de la alegeri. În cel mai bun caz, îl trece, probabil, la categoria „de traversat când plec în concediu în Bulgaria sau Grecia”. Doar avem punct de trecere a frontierei, nu??

Revenind la catalogarea drept „venetici” a celor doi liberali, se pare că teama social-democraților se redeschide. O emisiune moderată de un consilier județean PSD, a readus în prim-plan faptul că, vezi, Doamne, cei doi – în special Dan Motreanu – nu ar avea nici în clin, nici în mânecă, ceva cu județul sau cu municipiul. Uită, în schimb, „moderatorul”, că giurgiuvenii au avut căldură în această iarnă grație intervențiilor – nenumărate – ale lui Dan Motreanu, dar și ale parlamentarilor liberali giurgiuveni. Ministerul Dezvoltării a alocat municipiului Giurgiu suma de  2.128.449 de lei pentru plata agentului termic în luna ianuarie 2022.  Subvenția este acordată pentru consumul de gaze naturale. Săptămâna trecută, municipiul Giurgiu a primit 628.969 de lei pentru plata gazelor naturale folosite pentru încălzire în luna februarie. În calitate de președinte al PNL Giurgiu, am cerut Guvernului României găsirea unei soluții de subvenționare a prețului la gigacalorie pentru municipiul Giurgiu. Am inițiat acest demers după ce Primăria Giurgiu a epuizat toate resursele financiare disponibile, spunea Motreanu la vremea respectivă.

Același „moderator” uită faptul că, „grație” Abramburicăi de la Ministerul Educației, nici județul Giurgiu, nici alt județ din țară nu mai are clase de învățământ dual sau profesional. Doar România trebuia să fie o țară de „liceeni”, iar țara îi voia „proști” pe tinerii care nu puteau face față unui sistem de învățământ de un anumit nivel. Și astfel, ajungeam ca, an de an, să ne plângem de faptul că tot mai puțini tineri reușeau să ia Bacalaureatul, și și mai puțini își găseau un loc pe piața muncii. Ieșeau direct analfabeți funcționali și tăietori de frunze la câini, îngroșând rândurile căpșunarilor și culegătorilor de sparanghel din Occident (în cel mai bun caz). Dar iată că „veneticii” ăștia despre care vorbea PSD se luptă, alături de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu (alt politician hulit de PSD doar pentru că vrea să facă să meargă lucrurile așa cum trebuie) și vicepreședintele Elisabeta Mihalcea, au reușit ca, de doi ani (adică de la revenirea Ministerului Educației la PNL) să avem, din nou, la Giurgiu, clase de învățământ dual și profesional. Cu toate „contrele” încercate de colegii de partid ai lui Mina, Dinu sau …Cazanciuc!

Dar să revenim la Cazanciuc! Acestuia chiar că pare să i se fi stricat toate sistemele de navigație, încât nici unități școlare nu mai găsește în Giurgiu! În schimb, găsește Liceul Francez din București, ai cărui elevi ar fi fost într-o vizită la o fermă din Slobozia! Păi, domnule senator, se pare că încurcați borcanele, cumva…Degeaba i-ați plimbat pe puștii de la Liceul Francez pe la Slobozia, că în afară de a strâmba din nas că au ajuns „la țărănoaia”, nu prea s-au ales cu altceva. Și apoi, dacă tot vreți să vă implicați în viitorul tinerilor noștri, vă dăm un sfat (dacă vreți să îl acceptați!). Pe viitor, aduceți în astfel de vizite, în care vreți să promovați munca altora, elevi din școlile generale. Eventual, chiar din județul al cărui senator sunteți! Și, să știți că majoritatea școlilor și liceelor din județul pe care îl reprezentați doar pe hârtie la nivel de Parlament, se regăsesc pe Google. Dar, din păcate, atâta timp cât te doare în spate de județul care, cum-necum, te-a trimis în Parlament (și acolo ați ajuns, garantat, fără GPS!) vorbele sunt de prisos!

Deci, domnule „moderator”, cine e mai „venetic” în cazul de față? Dan Motreanu/ Gabriela Horga (ambii PNL), care ajung cel puțin de două-trei ori în municipiu, ca să nu vorbim de întâlnirile din teritoriu, sau Robert Cazanciuc (PSD) pe care giurgiuvenii îl văd la TV, sau, după aproape doi ani de mandat, la o întâlnire a fermierilor, la care nici măcar nu pomenește două vorbe despre situația agricultorilor din județul pe care îl reprezintă? Chiar, câte inițiative menite să aducă un plus valoare agriculturii giurgiuvene a inițiat Robert Cazanciuc? Răspunsul e simplu: niciunul! Pentru că, pe GPS-ul dumnealui, Giurgiu este doar un punct de tranzit și un accesoriu al titlului de „senator”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole