26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

PSD-iștilor nu le-a ieșit „pasența”: deși au „chiulit” din nou din ședința de consiliu local, transportul public local va funcționa, în continuare, pentru giurgiuveni!

După ce trâmbițele pesediste se pregătiseră deja să cânte prohodul transportului public local, anticipând chiar și un mare scandal în care să fie direct implicat primarul Adrian Anghelescu, iată că pasențele pe care și le dăduseră singuri și care le ieșiseră că iese așa cum vor ei, s-au cam…încurcat!

Trei boicoturi, unul după altul, în tot atâtea zile, ale aleșilor locali PSD nu au reușit să lase – așa cum, probabil, și-ar fi dorit – municipiul fără transport public local.

Așa cum precizam anterior, primarul Anghelescu solicita vineri, 3 iunie, întâlnirea Consiliului Local pentru prelungirea, cu trei luni, a termenului de valabilitate al Contractului de delegare al transportului public de persoane din municipiu către SC LIBER TRANS COM SRL, întrucât societatea de transport din subordinea Primăriei, TRACUM, era încă în imposibilitatea preluării imediate a acestui serviciu începând cu data de 6 iunie, dată la care expira contractul cu LIBER TRANS. Trei zile la rând au absentat aleșii locali PSD, încercând să boicoteze prelungirea acestui contract, și să arunce oalele sparte în curtea Primarului, pe care urmau să îl arate cu degetul în fața pensionarilor și a elevilor (principalii beneficiari ai transportului public în comun) învinovățindu-l de lipsa mijloacelor de transport din municipiu. Ba, într-o serie de fracturi logice, președintele PSD Giurgiu susținea, la o televiziune locală, că prin absența social-democraților din ședință nu vor decât să facă un bine cetățenilor, nelegitimând un contract – bun, rău, ăsta era deocamdată singura soluție de moment – pe care îl considerau ilegal. Adică, nu semnăm, lăsăm oamenii fără transport public local, pentru că nu vrem noi!

Numai că duminică, 5 iunie, la o ședință convocată de îndată de primarul Adrian Anghelescu, aleșii locali ai PNL și doi consilieri ai altor formațiuni politice (viceprimarul Marian Damian – ProRomânia și Alexandru Vladu – ALDE) au asigurat cvorumul necesar derulării ședinței, votul „pro” al tuturor celor prezenți asigurând, pentru următoarele trei luni, cel puțin, serviciul de transport public local din municipiu.

Din nou, prin absența lor, pesediștii au demonstrat că ordinele de partid sunt mai presus decât conștiința lor, și mai presus decât interesul și bunăstarea cetățenilor pe care, în 2020, la preluarea mandatului, au jurat că îi vor reprezenta…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole