12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Proiect de milioane de euro: Dinamo vrea să se mute la Adunații-Copăceni

Dinamo plănuiește să construiască o bază nouă de pregătire, departe de București, în localitatea Adunații-Copăceni, județul Giurgiu.

Dinamo are în acest moment baza la Săftica, dar condițiile de acolo nu sunt cele mai moderne. Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului alb-roșu, spune că au fost demarate primele discuții pentru ridicarea unui nou centru de pregătire, la aproximativ 25 de kilometri de București, în Adunații-Copăceni.

„Există intenția asta. Avem un proiect, dar trebuie să găsim susținerea necesară. Am identificat un teren pe care putem face acest lucru, are peste 9 hectare. Proiectul e amplu, ar fi o bază foarte frumoasă. E foarte greu să găsești un teren lângă București. Săftica nu ajunge pentru că nu avem două terenuri de iarbă acolo. Mai e acolo un sintetic, dar pe care nu poți juca meciuri oficiale. Distanța este asemănătoare. La Săftica nu există loc fizic pentru dezvoltare. Mai e mult, dar important este că intenția există, niște demersuri s-au făcut deja. Noi vom insista să se facă. Chiar dacă nu voi mai fi eu la club, cei care vin vor duce totul la bun sfârșit. Nu pot face o estimare, dar va costa câteva milioane de euro. Au crescut mult prețurile materialelor de construcții. Lucrurile trebuie demarate, pentru că durează. Nu pot fi făcute într-un an sau doi”, a dezvăluit Iuliu Mureșan, la „Digi Sport Special”, citat de gsp.ro.

Contactat telefonic de către publicația noastră, primarul comunei Adunații Copăceni, Dan Rusu, a precizat:

„Avem discuții de mai multă vreme, mai exact de vreo patru luni. Iată că acestea se concretizează în perioada următoare, baza urmând să fie construită pe un teren din vecinătatea DN5 Giurgiu – București, la intrarea în comună. Pentru noi, ca și localitate, este clar un câștig, iar faptul că vom avea baza de pregătire a unei echipe importante din România nu poate fi decât de bun augur, copiii din localitate putând, astfel, să se apropie și mai mult de sport. Pot spune că mă bucură faptul că ne-au ales pe noi, eu sunt un iubitor al sportului, indiferent care. Iar proiectele de dezvoltare ale localității nu înseamnă numai drumuri, ci și dezvoltare din alte puncte de vedere, cum ar fi chiar și cel sportiv. Nu voi refuza niciun demers, al nimănui, atâta timp cât aduce un plus valoare vieții locuitorilor din Adunații Copăceni”, a spus primarul Dan Rusu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole