22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Primele burse ale elevilor de la clasele de mecanic, electronist și operator mașini cu comandă numerică au fost plătite

La debutul acestui an școlar, firma bucureșteană CTP INVEST BUCHAREST SRL a încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu reprezentanții Consiliului Județean Giurgiu, un protocol prin care societatea amintită susținea, printr-un sistem de burse, elevii de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” din Giurgiu. Este vorba despre aproape 40 de elevi care frecventează cursuri în clasele a IX-a, calificările Mecanic auto, Electronist aparate şi echipamente şi Operator la maşini cu comandă numerică.

Astfel, bursele au fost repartizate după cum urmează:

Clasa a IX-a PD, calificarea Mecanic auto: din 25 de elevi înscrisi, 1 elev este neprezentat și nu a putut fi recuperat până la această dată. Astfel, au primit bursa aferentă lunilor septembrie – ianuarie un număr de 24 elevi.

Clasa a IX-a PE, calificarea Electronist aparate și echipamente: din 20 de elevi inscrisi, pe luna septembrie au primit bursă 15 elevi, iar pentru lunile octombrie – ianuarie 14 elevi – 6 elevi se află în risc de abandon.

Clasa a IX-a PO, calificarea Operator la mașini cu comandă numerică: din 7 elevi beneficiari, pe lunile septembrie – decembrie au primit bursă 6 elevi, iar pe ianuarie au primit bursă toți elevii, fiind recuperat și elevul aflat în risc de abandon.

Demn de menționat este faptul că, începând cu data de 22 februarie 2022, din partea Consiliului Județean Giurgiu a început distribuirea burselor aferente perioadei septembrie – decembrie 2021, duoă cum urmează:

Clasa a IX-a PO, calificarea Operator la mașini cu comandă numerică, 13 elevi beneficiari

Clasa IX PS, calificarea Sudor, 24 elevi beneficiari

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții CJ Giurgiu, toţi elevii beneficiază de burse, cu condiţia de a frecventa cursurile în mod regulat. Reprezentanţii colegiului au purtat discuții cu părinții elevilor care nu au primit bursa pentru semestrul trecut, aducându-le la cunoștință faptul că pot primi bursa dacă vor frecventa cursurile și își vor încheia situația școlară pe semestrul I.

„Menţionăm faptul că, şi în acest an, Consiliul Judeţean Giurgiu va asigura o masa caldă tuturor elevilor din clasele a IX-a de la Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu””, se arată într-o informare a Consiliului Județean Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole