5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Primăria municipiului Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu au câștigat finanțarea pentru un proiect depus prin PNRR

Aproximativ 12,5 milioane de euro vor fi investiți în proiectul „Modernizarea și dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Giurgiu și zona sa metropolitană”, proiect pentru care a fost câștigată finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Investiția presupune achiziția a 16 microbuze nepoluante și 17 autobuze electrice, precum și lucrări de construcții pentru branșarea stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Prin intermediul acestui proiect va fi realizată înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi și sporirea siguranţei rutiere în zonele urbane, prin soluţii digitale şi ecologice de transport.

Din zona metropolitană a municipiului Giurgiu fac parte 14 comune: Băneasa, Daia, Frățești, Gogoșari, Gostinu, Izvoarele, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Stoenești și Toporu. Finanțarea pentru acest proiect a fost aprobată săptămâna săptămâna trecută” , a transmis primăria Giurgiu intr-un cominicat de presă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole