10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

PRIMAR PENTRU O ZI…la OINACU! (GALERIE FOTO)

Inițiativă lăudabilă a primarului comunei Oinacu, Fabian Țîrcă. Deoarece educația și implicarea tinerilor în problemele comununității reprezentau două dintre obiectivele sale la preluarea mandatului, edilul din Oinacu a demarat, anul acesta, un proiect ce vizează exact aceste aspecte: proiectul PRIMAR PENTRU O ZI!

Referindu-se la acest aspect, Fabian Țîrcă ne preciza:

Am demarat, începând din acest an, proiectul PRIMAR PENTRU O ZI, proiect în care îmi doresc să aflu, în primul rând, care sunt dorințele și așteptările copiilor din comuna noastră.

Surpriza plăcută a fost faptul că s-au înscris 24 de elevi, în special din ciclul gimnazial, de la Școala cu clasele I – VIII nr. 1 Oinacu, partener în acest proiect, iar câștigătorul acestei competiții va petrece, la propriu, o zi alături de mine, participând la toate activitățile mele de primar.

Cei care s-au înscris în competiție vor trebui să își creioneze și să își prezinte un program electoral, la fel ca în viața reală, iar campania electorală se va derula în școală, cei 24 încercând să își convingă toți colegii să îi voteze. De altfel, vor vota toți elevii  școlii, astfel cu toții fiind implicați într-un proces electoral, pe care îl vor înțelege mult mai bine.

Alături de primarul Fabian Țîrcă în acest important proiect este directorul Școlii gimnaziale nr 1 Oinacu, Mădălina Oprișan.

Acest proiect debutează anul acesta, dar este un proiect pe care mi-l doresc permanentizat, să se deruleze în fiecare an, iar prin intermediul său îmi doresc, în primul rând, ca cei mici să înțeleagă modul de funcționare al adminsitrației publice, pentru că, peste ani, este posibil ca dintre ei să fie ales noul primar al comunei Oinacu. De altfel, așa cum am spus-o mereu, de la începutul mandatului meu de primar, mi-am propus (și am și realizat acest lucru) să sprijin, să implic și să responsabilizez tânăra generație, deoarece în ei, în copiii de astăzi, stă viitorul comunei noastre, mai spunea edilul comunei Oinacu.

În final, primarul Fabian Țîrcă a mai declarat:

Mai mult, țin să îi asigur pe copiii și tinerii comunei noastre de faptul că acțiunile care îi privesc în mod direct nu se vor opri aici, mai ales că sunt plăcut surprins de interesul pe care cei mai tineri locuitori ai comunei îl arată față de nevoile comunității. Am în vedere, în lunile următoare, noi proiecte ce îi vor implica. De asemenea, în perioada următoare, voi reveni cu o prezentare a proiectelor mari deja demarate de comuna noastră, dar și cu proiectele ce vor începe în scurt timp!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole