12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Prietenul la „nevoie” se cunoaște…

  • Se întâmplă la Giurgiu: candidatul la o funcție este membru în comisia de concurs a celuilalt, iar după un timp rolurile se schimbă!!
  • O vorbă veche spune că prietenul la nevoie se cunoaște…Acum, când a fost rostită prima dată această afirmație, probabil că nevoia era clară, dar și…legală!

Anii au trecut și unii politicieni sau susținuți ai acestora, au denaturat adevărul proverbului. Acum, „nevoile” la care se face referire sunt mult către spectrul ilegalității.

Cel mai elocvent exemplu de pe plaiurile giurgiuvene este prietenia a două doamne (Magda Mărcuț și Adriana Puțaru).

Se pare că prietenia lor a început în urmă cu aproape cinci ani, când s-au ajutat reciproc. În 2017, concurentă pentru funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Magda Mărcuț și-a regăsit, în comisia de concurs, în calitate de reprezentant al prefectului de atunci, Nina Crișu, pe…Adriana Puțaru! Dar, ce să vezi, Magda Mărcuț a picat concursul!

Ceva vreme mai târziu, rolurile se inversează! Adriana Puțaru candidează pentru un post de șef de serviciu în cadrul ANFP (Agenția Națioanlă a Funcționarilor Publici), și, ce să vezi? În comisia de concurs, membru este…ați ghicit! Magda Mărcuț!!

Cum picase „cu brio” concursul anterior pentru funcția de director DSP, Magda Mărcuț se înscrie din nou la concurs…Poate e cu noroc! Reprezentant al Instituției Prefectului în comisie? Din nou ați ghicit: Adriana Puțaru!! Și, din nou, eșec pentru Magda Mărcuț…!

Acum, că prietenia lor o fi fost cu ghinion, că soarta nu a fost de partea actualului director NUMIT la DSP (și-a văzut visul, după ce, la începutul pandemiei, depășită de situație, a demisionat din aceeași funcție), nu se știe. Cert este un lucru: toate comisiile la concursurile amintite au fost constituite la ANFP. Iar întrebarea care se pune este dacă cei de la instituția amintită să fi fost atât de orbi încât să nu vadă, în această scurtă istorisire, că cele două au avut calitate și de candidat, și de membru în comisia de concurs a celeilalte?

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole