12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru BEIANU, artizan al unui important proiect de mobilitate interjudețeană

Vineri, 8 iulie, autoritățile județului Giurgiu (președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, însoțit de o delegație a instituției) s-au aflat în Călărași pentru o întâlnire de lucru stabilită la nivelul Consiliului Județean, pentru a puncta aspecte ce țin de parteneriatul propus dintre  cele două județe pentru realizarea unui drum verde care să ofere posibilitatea autoturismelor electrice și trotinetelor să circule cu prioritate. Acest drum va cuprinde mai multe județe din regiune, începând cu Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman, astfel mai multe județe care sunt pe lângă Dunăre și pot beneficia de multe oportunități. De altfel, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a fost cel care a propus extidenrea proiectului la mai multe județe riverane Dunării.

Drumurile ecologice trebuie să îndeplinească anumite condiții și anume să fie universal accesibile, să ofere o utilitate sigură, să ofere continuitate și să respecte mediul înconjurător. Știm deja că la Călărași se va înființa un astfel de drum verde către Oltenița. În aceste condiții, un parteneriat între județul nostru și Călărașiul, cărora să li se adauge și alte județe, pentru asemenea proiecte, la mare căutare în acest moment, este mai mult decât binevenit. Mai mult, în cursul săptămânii viitoare, la Giurgiu va avea loc o întâlnire a președinților de Consilii Județene din patru județe riverane Dunării, pentru demararea unui asemenea proiect, dar și pentru discutarea unor viitoare asocieri pentru alte proiecte benefice atât județului nostru, cât și partenerilor noștri, preciza, după încheierea discuțiilor, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Așa cum precizam, în cursul săptămânii viitoare, la Giurgiu va avea loc o întâlnire între cei patru președinți de Consilii Județene ce ar putea deveni parte a acestui proiect amplu – lucru care se va întâmpla pentru prima dată în ultimul deceniu – la întrevedere urmând să ia parte și reprezentanți ai ADR SUD MUNTENIA, entitate ce poate sprijini autoritățile locale în implementarea de proiecte pe culoarele verde și albastru. Printre proiectele ce vor fi discutate, se pare că, pe lângă cel legat de drumurile ecologice, va fi inclus și EUROVELO, proiectul de piste de biciclete ce va fi realizat între Baziaș și Tulcea, pe tot malul Dunării. În acest proiect, Consiliul Județean Giurgiu a derulat, deja, primii pași, astfel că la nivel de Giurgiu, deși unii s-au arătat sceptici, proiectul va deveni, în mod sigur, realitate!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole