12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Politicul și-a atins scopul: Șeful Poliției Giurgiu, schimbat din funcție.

Recentele evenimente de la Bolintin Vale, în care câteva sute de cetățeni nemulțumiți au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva, susțin ei, neimplicării polițiștilor din localitate în cazurile de furt, violențe sau chiar crime produse pe raza orașului nu au rămas fără rezolvare. Mai mult, se pare că scânteia ar fi fost aprinsă de recenta crimă produsă pe data de 9 ianuarie, când un șofer de microbuz a fost ucis cu o lovitură de cărămidă aplicată în zona capului de către patru cetățeni de etnie rromă, proveniți de ani de zile în localitate.

Urmare a celor petrecute, comisar-șef de poliție Cătălin Georgescu, cel care ocupa funcția de Inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, a fost schimbat din funcție, în locul său fiind numit împuternicit Ionuț Dana, conform unei informări transmise de către IGPR:

„În urma unei ședințe organizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu participarea șefului Poliției Române și șefului Jandarmeriei Române, s-au luat următoarele decizii:

O echipă comună din cadrul I.G.P.R. și a I.G.J.R. a fost trimisă în județul Giurgiu, pentru a clarifica gestionarea situației operative, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale, sunt prezente forțe suplimentare din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcția de inspector șef a domnului comisar-șef Dana Ionuț, ofițer care a ocupat mai multe funcții de conducere, în prezent fiind titularul postului de șef al Poliției Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B.

De asemenea, domnul comisar-șef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcția de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de șef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R.

Comisarului-șef Georgescu Cătălin Constantin i s-au stabilit atribuții la nivelul Direcției Management Strategic și Suport Informațional, structură din cadrul Poliției Române.

Surse ce au dorit să își păstreze anonimatul, din motive lesne de înțeles, precizau, pentru evenimentgr.ro, faptul că la mijloc ar fi dorințele politice ale unor politicieni ce nu au văzut cu ochi buni activitatea de până acum a lui Cătălin Georgescu și al echipei sale manageriale. S-a încercat, spuneau aceleași surse, inclusiv cu acel mini-scandal legat de dispariția unui încărcător cu 17 gloanțe, ce a fost găsit la scurt timp, constatându-se că a fost efectiv pierdut de către polițistul ce avea în custodie încărcătorul cu pricina. Un alt scandal, legat de numele comisarului șef Cătălin Georgescu, este cel din aprilie 2020, când cel care ocupa funcția de șef de post al Poliției Orașului Bolintin Vale a fost acuzat de faptul că ar fi bătut mai mulți cetățeni de etnie rromă, ce nu respectau regulile impuse de pandemia de coronavirus. Tot șeful poliției giurgiuvene era de vină și atunci…

Mai mult, locuitori ai orașului Bolintin Vale declarau faptul că, dacă s-ar fi dorit, situația nu ar fi ajuns aici. Pe mai multe posturi de televiziune, cetățeni nemulțumiți spuneau chiar că primarul orașului i-ar tolera pe cetățenii de etnie rromă proveniți în localitate, fiind considerați o bună masă electorală. De altfel, oameni nemulțumiți de situația în care s-a ajuns, ne spuneau că primarul din localitate ar fi avut posibilitatea să scape comunitatea de cetățenii certați cu legea, ce își construiseră în mod ilegal locuințele, dar că…din cauza pandemiei, nu ar fi putut găsi un executor cu care să îi evacueze din zona pe care puseseră stăpânire.

Din păcate, asistăm tot mai des la demiteri și numiri strict politice, cu răzbunări fără sens, și manipulare a maselor făcute pentru interese proprii. Dacă după scandalul Bolintin Vale (unde se știe cine comandă și conduce) „a căzut” capul șefului poliției giurgiuvene, lucru dorit de atâta vreme, ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă nu vom asista la evenimente similare în alte județe, spre exemplu, la Brașov, unde o polițistă s-a împușcat cu arma din dotare, pe care o luase ilegal acasă, sau unde s-au petrecut alte evenimente nedorite.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole