10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Peste o sută de arbori au fost plantați de giurgiuveni, pe marginea DJ 507 Giurgiu – Oinacu (FOTO / VIDEO)

Aproape o sută de copii de la trei școli din municipiu (Școala Gimnazială nr. 1, Școala cu clasele I – VIII Nr. 4 „Mihai Eminescu” și Școala cu clasele I – VIII „ Acad. Marin Voiculescu” Nr. 8 din municipiu) , câteva zeci de tineri și doi adulți din centrele DGASPC Giurgiu au participat sâmbătă, 22 aprilie, la acțiunea demarată de Direcția Județeană de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și pentru Control Trafic (DJTADJCT) Giurgiu, prilejuită de Ziua Internațională a Pământului.

Campania de plantare de arbori pe marginea drumurilor județene a demarat cu DJ 507 Giurgiu – DN5 – Oinacu, peste 150 de arbori din specia platan și plop negru fiind plantați pe acostamentul drumului, în cadrul acțiunii Plantează un copac, salvează un viitor.

Despre această campanie, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, preciza:

La rândul său, inspectorul Adrian CHIRAN, responsabil relații mass-media, declara:

Mai mult în glumă, mai mult în serios, directorul DJTADJCT Giurgiu, Daniel Cărpușor, i-a atras pe cei mici într-un joc, explicându-le, mai apoi, însemnătatea zilei de 22 aprilie, precum și activitatea pe care o au de desfășurat:

Odată „partea teoretică” finalizată, s-a trecut la…practică! Cei mici și-au luat în serios rolul de plantatori de pomi, în mai puțin de două ore toți cei 150 de arbori fiind plantați pe cele două laturi ale aliniamentului.

Alături de copiii prezenți la acțiune, doi adulți din centrele rezidențiale ale DGASPC Giurgiu, Gabi și Cosmin, și-au manifestat dorința ca, alături de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, să participe la acțiunea de plantare de pomi pe marginea DJ 507.

Deliciu (și, totodată, o imagine ieșită din comun) a fost a unui copil provenit dintr-o familie de chinezi stabilită în Giurgiu. Puștiul, Yi Hong, elev al Școlii Gimnaziale „Acad. Marin Voiculescu” nr. 8 din municipiu, a participat, alături de colegi și de tatăl său, la plantarea mai multor arbori.

Finalul activității a fost, așa cum era de așteptat, marcat de fotografiile de grup (unii dintre participanți au lipsit, din motive obiective)

O surpriză de asemenea a fost prezența deputatului PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, care nu s-a dat în lături de la a planta și el câțiva pomișori…

Dincolo de partea oficială, de fotografii, rămân…amintirile! Și, mai cu seamă, sentimentul plăcut de a fi plantat un copac, pentru a te simți, cu adevărat, împlinit în această viață!

Alături de micuții plantatori au fost și reprezentanți ai Organizației Tineretului Liberal Giurgiu, conduși, la nivel județean, de Adrian Chiran, iar la nivel municipal de Robert Costache.

La reușita activității de sâmbătă și-au adus aportul și angajați ai Ministerului de Interne (Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu), Serviciul Rutier, care au asigurat protecția participanților.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole