9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea Universităților din România

Un număr de 61 de universități din România vor primi fonduri europene prin PNRR pentru digitalizare și îmbunătățirea infrastructurii digitale, pentru pregătirea pentru profesiilor viitorului, dezvoltarea competențelor studenților, ale personalului didactic, de cercetare și auxiliar, afirma, recent, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Pe lista universităților selectate pentru finanțare se află și ASE Bucuresti și alte centre mari universitare.

În cadrul acestui apel de proiecte solicitanții eligibili sunt instituțiile de învățământ superior acreditate, atât cele de stat și particulare.

Alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 234 milioane euro.

Valoarea totală a grantului se calculează prin însumarea unei sume forfetare pentru dotări de bază (2 milioane de euro/universitate eligibilă) și valoarea produsului costului mediu per student x nr. total de studenți fizici de nivel licență, master, doctorat din universitatea eligibilă.

Plafonul pentru costul mediu per student licență/master/doctorat este stabilit la 200 euro/student, corelat cu 534.000 studenți înmatriculați în anul universitar 2021-2022 la toate ciclurile de studii, toate formele de învățământ, cu taxă și fără taxă, înregistrați la 1 octombrie 2021.

Universitățile pot utiliza 10% din bugetul grantului maxim solicitat pentru dezvoltarea programelor de formare pentru îmbunătățirea competentelor digitale ale studenților, personalului didactic, didactic auxiliar și de cercetare.

Investițiile finanțate în cadrul actualului apel vizează măsuri integrate, menite să îmbunătățească infrastructura digitală și să dezvolte competențele studenților și ale cadrelor didactice universitare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole