22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Pericol ECOLOGIC la Greaca: sute de kilograme de deșeuri, aruncate și îngropate la limita pânzei freatice! (GALERIE FOTO)

De mai bine de opt ani, la marginea comunei Greaca, în zona ce ar fi trebuit să fie izlazul comunal, pe mai bine de trei hectare „tronează” munți de deșeuri ce, periodic, sunt îngropați de utilajele primăriei (conform declarațiilor locuitorilor comunei), acoperind, astfel, mizeria și ilegalitățile.

Concret, gropile de gunoi (sau zonele de depozitare a deșeurilor) de la marginile comunelor au fost desființate încă din anul 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, mai sunt zone în care aceste tipuri de deșeuri încă sunt depozitate alandala, iar autoritățile par că închid ochii la aceste ilegalități.

Un astfel de exemplu este comuna Greaca, unde, de ani de zile, conform declarațiilor cititorilor care ne-au semnalat cazul, se depozitează, pe aproape trei hectare de teren ce ar fi trebuit să fie izlaz comunal, tone de deșeuri. Periodic, mai spun oamenii, acestea sunt îngropate în pământ de utilaje ale primăriei, deși în zonă pânza de apă freatică este la mai puțin de un metru adâncime.

 Saci cu deșeuri menajere, resturi de construcții și câteodată animale moarte (ne declarau cetățenii) zac aruncate în diverse puncte din acel izlaz. Pe de altă parte, sunt escavate diverse zone în care mai apoi sunt împinse toate aceste resturi, devenind un pericol ecologic pentru arealul amintit.

De altfel, la momentul documentării în teren, am surprins, fără voia noastră, un autoturism Dacia Papuc ce lăsa la „groapa de gunoi” mai mulți saci cu deșeuri. Că doar se poate, nu-i așa? Iar în unele cazuri, autoritățile se pare că nu văd, nu aud și probabil nu știu ce se întâmplă în „ograda” lor. Sau, poate, preferă ca, în cântecul copilăriei multora dintre noi, să procedeze ca „fata mamii jucăușă cu gunoiul după ușă”!

Mai mult, ca și cum nu era îndeajuns, o societate comercială, aparținând unui cetățean arab, ce construiește la marginea comunei un resort de lux, a transformat, la rândul ei, terenul adiacent în zonă de depozitare a diferitelor deșeuri, de la pet-uri, la deșeuri menajere și chiar de construcții.

Deși s-a încercat obținerea unui punct de vedere și din partea primarului Florentin Surduleasa, acesta a răspuns, inițial, apelului telefonic, motivând că nu poate discuta foarte mult, deoarece se află în trafic și are telefonul aproape descărcat, urmând să dea o declarație în acest sens după aproximativ o oră și jumătate. La următoarea încercare, acesta nu a mai putut fi contactat! Urmează ca, odată cu obținerea unei declarații a lui Florentin Surduleasa, să revenim pentru a o face publică.

N.R. Imaginile prezentate sunt realizate în data de 19 noiembrie, în jurul orelor 10,00.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole