18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Pentru a câta oară…? PSD minte CU NERUȘINARE!

Cea mai defavorizată categorie socială, cea a pensionarilor, este, din nou, mințită de PSD-iști. Și nu de orice membru, ci chiar de liderul formațiunii care se autodeclară „apărătoarea pensionarilor”, Marcel Ciolacu. După ce i-au tot amăgit că se vor majora pensiile, cu 15 procente chiar, iată că liderul social-democrat iese în spațiul public cu o declarație incredibilă: mai întâi să rezolvăm problema energiei, după aceea, pensiile. Și nu majorate cu 15 procente, cum propun liberalii, ci cu 10, maxim 11 procente (dacă rămân și acestea la final, pentru că există experiențele anterioare când PSD-iștii anunțau că majorează cu 10 procente, dar apoi majorarea era de doar patru – cinci procente!!).

Ce uită Ciolacu este faptul că, în 32 de ani de la Revoluție, pensionarilor le-au fost cu adevărat majorate veniturile doar în perioadele când la guvernare au fost cei de la PNL:  pe 1 septembrie 2020, cu premier liberal și Guvern liberal, punctul de pensie a crescut cu 14 procente, cea mai mare creștere din Europa la vremea respectivă, iar pe data de 1 ianuarie 2022, tot cu premier liberal, punctul de pensie a crescut cu 10 procente.

Cum spuneam, conform celor de la aktual24.ro, Ciolacu a lansat în spațiul public un mesaj clar: PSD anunța o mărire a pensiilor de doar 10%, pentru că „procentul de 15% propus de liberali nu este bun”.

 „Trebuie să rezolvăm problema energiei – care provoacă cea mai mare inflație, dar și cea a pensiilor speciale.

Și îmi doresc ca statul să îi ajute mai mult pe cei cu pensii mici, care se descurcă tot mai greu în aceste vremuri complicate.

De ce spun asta?! Pentru că o persoană cu 10.000 de lei pensie, ar primi un plus de 1.500 de lei la o creștere de 15%. Este corect față de cel care are o pensie de până în 2.000 de lei căruia i se aplică același procent?! Eu cred că nu!

Punctul de pensie trebuie să crească, dar statul nu trebuie să risipească banii, ci să îi sprijine țintit pe cei cu venituri mai mici.

De aceea nu e vorba de procentul in sine, ci de de cum folosesti banii pe care ii ai pentru a-i sprijini cu adevarat pe cei care au nevoie de ajutor”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole