Recent, liderul interimar al PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, lansa o așa-zisă „provocare” către președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, întrebându-l dacă ministrul Energiei a trimis vreo variantă de reglementare a prețurilor la energie către Comisia Europeană.
Pe lângă faptul că Mina cam încurcă „borcanele” (reglementarea prețurilor o face ANRE, agenție aflată sub conducere PSD!!!), acesta mai are unele lacune: verbul „a provoca” are alte înțelesuri, iar modul în care a fost folosit în postarea de pe facebook nu are nicio legătură cu ceea ce și-ar fi dorit pesedistul giurgiuvean. Ca să „provoci” pe cineva, trebuie ca mai întâi tu, personal, să fi făcut ceva în acel sens, domeniu, situație. Ori, din cunoștințele noastre, Mina nu prea a contribuit în mandatul de până acum prea mult la bunăstarea giurgiuvenilor…
Și, cum Mina îi cerea un răspuns ferm „în numele giurgiuvenilor”, din respect pentru locuitorii municipiului și județului, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, nu i-a tratat – așa cum susține social-democratul – cu „o tăcere solemnă profundă”, ci a venit cu o precizare cu cifre:
„Am reușit, cu sprijinul Guvernului Nicolae Ciucă, să asigur suma necesară pentru plata facturilor la căldură în școlile din municipiul Giurgiu.
Suma alocată este de 1.200.000 lei și era necesară pentru asigurarea căldurii în școli până la sfârșitul anului.
Astfel, alocarea pentru municipiul Giurgiu din Fondul de Rezervă Bugetară a crescut la 1.800.000 de lei, față de 600.000 de lei cât era inițial.
Am sprijinit acest demers, pentru că Primăria Giurgiu epuizase toate resursele financiare disponibile, în contextul crizei energetice mondiale, care a dus la creșterea prețurilor.
În total, județul Giurgiu va primi 12.450.000 de lei pentru plata unor cheltuieli curente și de capital. Fiecare dintre cele 54 de unități administrativ teritoriale din județ beneficiază de alocări”, a încheiat Dan Motreanu.
N.R. PROVOCÁ vb. (…). 3. a chema, a invita, (înv.) a provocarisi. (expl. Îl ~ la luptă