10.8 C
Giurgiu
duminică,3 decembrie 2023
spot_img

Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu, pe lista instituțiilor declarate de DSP „FOCARE DE INFECȚIE COVID”

Aproape 70 de persoane (20 de angajați și 50 de persoane private de libertate) de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Giurgiu sunt confirmate pozitiv la COVID 19, anunță unitatea de detenție. Mai mult, cu patru zile în urmă s-a constatat decesul unui deținut, aflat în zona de izolare COVID. Însă, conform documentelor medicale, bărbatul, în vârstă de 70 de ani, nu era confirmat cu COVID, ci se afla în izolare fiind contact al unui caz pozitiv. Cauza decesului a fost stabilită ca fiind un Accident Vascular Cerebral.

Revenind la informația legată de numărul mare de cazuri înregistrate în Penitenciarul giurgiuvean, deocamdată nu există o explicație clară a cauzelor, deoarece atât deținuții, cât și o mare parte a personalului au fost vaccinați antiCOVID, iar DSP Giurgiu a sprijinit unitatea de detenție cu teste, atunci când aceștia au solicitat ajutorul.

În aceste condiții, cu un număr extrem de ridicat de cazuri confirmate COVID 19, Penitenciarul Giurgiu este prima instituție din județul Giurgiu declarată de către DSP „focar de infecție”.

La nivelul municipiului Giurgiu, cea mai recentă raportare transmisă de către autorități anunța 421 de cazuri noi de COVID 19 în 24 de ore, și o incidență pentru municipiu de 9,21 de cazuri la mia de locuitori, iar pentru județ, de 6,81 cazuri la mia de locuitori.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole