11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Patru școli din județul Giurgiu, incluse în programul pilot „Masa caldă pentru preșcolari și elevi”

Guvernul condus de un premier PNL a alocat peste 66 de milioane de lei pentru a derula acest program, şi în semestrul al II-lea al anului școlar. La nivel național, de acest program vor beneficia 68.000 de preșcolari și elevi din 150 de școli.

„La nivelul județului Giurgiu, vorbim de 1.333 de beneficiari. Programul urmează să se desfășoare la școlile gimnaziale numărul 1 din Florești, Marin Gh. Popescu din Gogoșari, numărul 1 din Stănești și Banu Băleanu din Bolintin-Deal. Suma totală alocată acestor școli din județul Giurgiu este de 1.295.000 de lei”, afirma, recent, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

Guvernarea PNL a extins în 2020 programul pilot la 150 de școli din zone defavorizate. Anterior, programul funcționa în 50 de școli.

Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare.

„Guvernul își propune să extindă programul la nivel național iar succesul programului pilot este un argument în acest sens. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă. În urma analizei realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național”, a încheiat liderul liberalilor giurgiuveni.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole