22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

JALE în Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu: lipsesc aproape 200 de polițiști!

Conform unui raport prezentat luni, 14 februarie, de către inspectorul șef (împuternicit) al IPJ Giurgiu, comisar-șef de poliție Ionuț Bogdan Dana, la această dată lipsurile din inspectorat – în ceea ce privește numărul de cadre operative – sunt destul de importante. Mai exact, gradul de ocupare a posturilor este de 76,75%, diferența de aproape 25 de procente fiind tradusă, în cifre, ca fiind vorba despre aproape 200 de angajați.

Cele mai mari lipsuri sunt la birourile de ordine publică (35%): la Poliția Municipiului Giurgiu, 47% (ocupate 35 din 66 de posturi), Poliția Orașului Bolintin Vale, 34% (ocupate 14 din 21 de posturi) și Poliția Orașului Mihăilești 16% (ocupate 15 din 17 posturi).

Chiar și defalcarea pe fiecare secție de poliție rurală din județ arată o lipsă cruntă de personal, cel mai mare deficit, de aproximativ 34 de procente, fiind înregistrat la Secția nr. 4, iar cel mai mic, de 8%, la Secția nr. 8.

În ceea ce privește necesarul de cadre pentru comune, ar mai fi nevoie, spunea șeful împuternicit al Poliției Județene Giurgiu, de doi ofițeri, 11 agenți și 49 de agenți pentru posturile comunale.

Am încercat, chiar și în această situație, să asigurăm cel puțin o patrulă permanentă pe fiecare dintre secțiile de poliție rurală, pentru a da o notă de siguranță locuitorilor din comunele respective. Dar, atunci când au fost înregistrate mai multe evenimente sau solicitări în același timp, un sprijin important am primit din partea Inspectoratului de Jandarmi al Județului Giurgiu. Chiar și așa, cu o medie de 25 de infracțiuni semnalate în fiecare zi, la nivelul județului, ne este destul de greu să acoperim toate solicitările și să facem față acestui volum”, declara comisarul-șef de poliție Ionuț Bogdan Dana.

Singura speranță a șefului interimar al poliției județene se leagă de viitorii absolvenți ai școlii de agenți de poliție de la Câmpina.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole