19.1 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

OCHIUL SOACREI: Bietului „Manole” i s-a aplecat de la atâtea deșeuri!

La sfârșitul lui iunie 2019, peștele-pubelă amplasat pe malul Canalului Cama a primit prima doză de „hrană”: peste 700 de kilograme de deșeuri, mare parte dintre ele pet-uri. De altfel, acesta a și fost scopul pentru care „Manole” a fost amplasat în acea zonă: deșeurile reciclabile să își găsească un loc în care să fie strânse, pentru ca, mai apoi, să fie ridicate de operatorul de salubritate din municipiu.

Amplasat cu sprijinul Primăriei Giurgiu, în cadrul acțiunii inițiate de Asociația „Prietenii de lângă tine”, acțiune denumită „Cu apele curate”, Manole și-a intrat, rapid, în rol. O bucată de vreme, mașinile operatorului de salubritate au mai trecut pe la el, i-au mai ușurat „stomacul”.

Dar, dacă e să ne luăm după imaginile surprinse joi, 29 iulie, la orele 9,00, acest lucru nu s-a mai întâmplat de ceva vreme. Și „Manole”, ca și alte investiții, a intrat în uitare. Și în degradare, pentru că plăcuța cu numele a ajuns, de pe aripioara înotătoare, undeva, aproape de coadă. Iar cantitatea de „hrană” a peștelui a devenit tot mai mare, „stomacul” lui tot mai neîncăpător, astfel că bietului pește i s-a aplecat!

Adică, a vărsat pe lângă el surplusul de deșeuri, care, sincer, nu știm când vor fi strânse și duse acolo unde le este, de fapt, locul: în centrele de reciclare, la fabricile de profil sau măcar la groapa de gunoi!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole