16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

O mie de euro, atât costă documentele de identitate bulgare

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc, în vârstă de 25 de ani, care a încercat să intre ilegal în România, folosind un document de identitate având însemnele Republicii Bulgaria. Acesta a declarat inițial polițiștilor că este cetățean bulgar.

În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în România, un cetățean turc aflat la volanul unui microbuz. Bărbatul a prezentat autorităților de control o carte de identitate bulgărească.

În urma verificărilor preliminare, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de către șofer, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat faptul că există diferențe între fizionomia persoanei care s-a prezentat la control și titularul de drept al documentului în cauză, fapt pentru care s-a stabilit că bărbatul a prezentat un document ce aparține altei persoane.

Tot în cadrul verificărilor, polițiștii au descoperit asupra persoanei în cauză cartea de identitate și permisul de ședere care îi aparțin de drept. 

Cetățeanul turc, în vârstă de 25 de ani, a declarat polițiștilor faptul că documentul prezentat inițial la control l-a procurat de la un cetățean bulgar plătind suma de 1.000 de euro.  Bărbatul intenționa să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole