12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

O bătrână din Putineiu acuză: „Domnul Bordei mi-a spus să nu îl mai deranjez…din somn!”

De câțiva ani, un război mocnește între mai multe familii din satul Hodivoaia (comuna Putineiu). Cea care întreține scandalul este o femeie în vârstă de aproximativ 66 de ani, D.E., care caută nod în papură și scandal cu oricine. Nu contează că este vecin, om venit în vizită sau simplu trecător. Dacă ei i se pare că respectivul s-a uitat cumva „altfel”, gata, scandalul! Se bazează, după cum ne povesteau vecinii care zilnic au de-a face cu hachițele respectivei, pe „pilele” pe care le are, și pe care le invocă de fiecare dată, în încercarea de intimidare. Și dacă este solicitat să intervină la asemenea probleme, polițistul din localitate, agentul ce își dorește funcția de șef de post, Mihăiță Bordei, vine (dacă vine) la fața locului, amendează pe cine vrea sau, mai nou, îi anunță pe solicitanți să nu îl mai deranjeze din somn!!!!

Un astfel de caz este al lui tanti Elena, vecină cu scandalagioaica de profesie.

„De când s-a întors în țară, de câțiva ani, numai necazuri ne face. Noi avem un gard comun din sârmă, pe care, sistematic, ea îl taie, astfel că ne trezim în curte cu câini vagabonzi sau ai altor vecini…Avem și noi, ca tot omul, păsări, un miel…și în fiecare noapte ne trezim de lătratul câinelui nostru…iar dimineața, omul meu, bătrân și el, se chinuie să repare acolo unde ea taie gardul…”, ne povestea tușa Elena.

A încercat în toate felurile să rezolve conflictele cu vecina sa, D.E. dar degeaba. Sămânța de scandal este permanent semănată de vecina pusă pe ceartă. L-a chemat pe polițistul din comună, pe Mihăiță Bordei, să aplaneze situația. Mai de milă, mai din spirit creștin, bătrâna îi spunea acestuia să o avertizeze cumva, să îi lase în pace, să își trăiască liniștiți bătrânețea.

„Mi-a zis că dacă vreau să depun plângere, să mă duc la el la sediu, în Putineiu…dar eu abia mă deplasez în băț, cine să meargă…atunci când l-am mai chemat seara când ne deranja sau când tăia gardul vecina noastră, știți ce mi-a zis? Că să nu îl mai deranjez când doarme!”, spunea, cu amărăciune în glas, bătrâna din Hodivoaia.

„Altă dată – mai povestește tușa Elena – omul meu culegea niște piersici căzute pe jos, lângă gard…A venit ea, D.E., și a început să îi zică omului meu, mă scuzați, că să-mi faci și să-mi dregi…Atunci, omul meu s-a enervat și a dat-o și el…Apoi s-a dus la un vecin să îl ajute, și, ca între vecini, au ciocnit și un pahar de vin după ce au terminat treaba. Aia l-a chemat pe Bordei, și Bordei tot pe omul meu l-a amendat, că cică era beat! Și noi nici nu am știut până când a fost să plătim impozitul, că atunci am aflat că avea și amenda de cinci milioane de lei pe numele lui…degeaba am încercat să îi cerem o explicație domnului polițist, că nu a spus de ce l-a amendat doar pe omul meu”, mai explica bătrâna.

Acum, motivul discordiei între cele două familii îl constituie un copac despre care vecina pusă pe scandaluri spune că i-ar fi afectat casa…Însă reporterii noștri au constatat faptul că nicio creangă a pomului nu atinge casa, bătrânii declarând că ei pot aduce martori care să dovedească faptul că acel pom este toaletat periodic, astfel încât să nu provoace daune. Și, ca și cum nu era de ajuns, vecinii lui D.E. ne-au semnalat inclusiv faptul că, de la sine putere, aceasta și-a amplasat gardul cu circa un metru față de restul lumii, blocând total trotuarul pe toată lungimea curții sale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole