16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Nu e păcăleală! Aproape 80% dintre cei testați, depistați pozitiv la COVID 19

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 01.04.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 9.794 (dintre care 96 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 7.466;
  • în carantină la domiciliu – 692 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 568 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 24.839 de persoane, dintre care 121 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 2.264 de cazuri active, dintre care 1.696 spitalizați și 568 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 28 martie a.c. a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 93 de ani, care prezenta comorbidităţi. La data de 29 martie a.c. a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin din județul Giurgiu, în vârstă de 54 de ani, care prezenta comorbidități, iar la data de 30 martie a.c. a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin din județul Giurgiu, în vârstă de 72 de ani, care prezenta comorbidități. Toate cele trei decese precizate s-au produs la o unitate spitalicească din județul Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 64.

        Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 31 martie a.c., 142 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 68 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 31.03.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 74 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

        Echipaje mobile din cadrul I.S.U.J. Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din localitățile: Joița, Mihăilești, Săbăreni, Ogrezeni, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Florești Stoenești, Ghimpați, Roata de Jos.. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din localități, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole