18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Noi precizări despre sinuciderea din secția ATI a Spitalului Județean Giurgiu

Șoc în Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, în cursul dimineții de 9 martie. Un bărbat s-a sinucis în secția ATI a spitalului, din motive rămase – și la această dată – necunoscute.

La vremea respectivă, comunicatul polițiștilor giurgiuveni suna, sec:

„La data de 9 martie a.c., ora 11.53, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată telefonic, de către personalul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, cu privire la faptul că un bărbat, de 57 de ani, din localitatea Gostinari, județul Giurgiu, internat pe secția ATI, a decedat.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în sensul că, la data de 9 martie a.c., ora 5.30, bărbatul de 57 de ani, ar fi luat din borseta personală un briceag multifuncțional și s-ar fi înțepat de mai multe ori, în zona pieptului.

Personalul medical i-a acordat acestuia ingrijiri medicale, ulterior fiind declarat decesul bărbatului.

În cauză, se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul.”

În această dimineață, după o anchetă internă, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Giurgiu au transmis detalii cu privire la cazul morții suspecte survenite în data de 9 martie:

„Pacientul de sex masculin în vârstă de 57 ani, este admis în data de 03.03.2023 pe secția ATI și izolat conform afecțiunii pentru care a necesitat internarea. Pacientul care a fost conștient și cooperant pe toată durata spitalizării cu evoluție favorabilă stării de sănătate, fără a ridica suspiciunea unei labilități psihice sau a unor intenții autovătămătoare, de la momentul internării și până în cursul dimineții din data de 9 martie 2023.

În dimineața respectivă s-a constatat că pacientul prezenta multiple plăgi înjunghiate și extragerea cateterului venos central. Menționăm că asupra pacientului s-a găsit un obiect tăietor înțepător de tip briceag multifuncțional. În ciuda eforturilor de resuscitare pacientul nu a raspuns manevrelor. Conducerea spitalului a declanșat o anchetă internă pentru a stabili conjunctura care a dus la tragicul eveniment, în paralel cu ancheta organelor abilitate.
Dupa soluționarea anchetei, concluziile și măsurile care vor fi luate vor fi publice.
Pe această cale dorim să prezentam sincere condoleanțe familiei îndurerate”,
se arată în comunicatul SJU Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole