18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Pe viitor, tinerii s-ar putea înscrie la facultate online”

Încă un pas spre renunțarea, definitivă, la dosarul „cu șină”, proiect inițiat și susținut de deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga. Iată că, recent, parlamentarul giurgiuvean a devenit co-inițiator al unui nou proiect de lege menit să se renunțe, în învățământul superior, de această dată, la clasicul dosar cu șină.

Alături de colegii parlamentari Diana Buzoianu, Ștefan Pălărie și Bogdan Ivan Gruia, Gabriela Horga și-a pus semnătura pe un proiect de lege care prevede ca înscrierea la facultate se facă online. Tinerii, viitorii studenți au, astfel, posibilitatea de a renunța la dosarul de înscriere “cu șină”.

Proiectul prevede înființarea platformei digitale “Univedu”, prin intermediul căreia instituțiile de învățământ superior asigură posibilitatea candidaților de a depune online documentele necesare pentru admitere.

Ministerul Educației va răspunde de înființarea și finanțarea acestei platforme, din fonduri din bugetul instituției.

Există deja universități care au luat măsuri pentru digitalizarea procesului de înscriere. Printre acestea se numără și Academia de Studii Economice, unde eu predau și am participat la procesul de înscriere online, și consider că un astfel de model de bună practică trebuie să fie implementat la nivel național.

Din păcate, în alte cazuri, birocrația bazată pe proceduri învechite, care presupun prezența fizică la înscriere, îngreunează înscrierea candidaților la admitere. Aglomerația la înscriere, dosarele care trebuie depuse fizic, copiile xerox, sunt tocmai genul de obstacole pe care trebuie să le eliminăm. Mai mult, candidații care locuiesc localități fără centre universitate trebuie să se deplaseze în mod repetat fizic pentru procedurile de înscriere, clarificări și, apoi, înmatriculare, preciza deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole