23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Nelu IORDACHE, aproape 12 ani de închisoare! I-a așteptat pe polițiști cu bagajele la ușă

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani şi 9 luni de închisoare, în dosarul autostrăzii Nădlac-Arad.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti.

Condamnarea vine în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad.

Acesta este finalul unei anchete declanşate acum nouă ani, de către procurorii anticorupţie. Sute de milioane de lei, bani din fonduri europene, destinaţi lucrărilor de construcție pentru drumul de mare viteză, au ajuns la firme ale lui Iordache, numai că acesta i-ar fi folosit în alte scopuri, spun anchetatorii.

Conform deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit 6 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, 6 ani şi 6 luni pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, 4 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 2 ani pentru înşelăciune.

Pedepsele au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 11 ani şi 9 luni închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu (1 decembrie 2012 – 25 august 2014).

Potrivit unor surse, Nelu Iordache, supranumit „Regele asfaltului”, îi aștepta pe polițiști cu bagajul făcut pentru ca aceștia să-l ducă la penitenciar, unde vor fi efectuate toate formalitățile înainte de încarcerare. Nelu Iordache va executa numai zece ani, pentru că deja a petrecut un an și nouă luni de-a lungul timpului, fie în arest preventiv, fie în arest la domiciliu.

Este o pedeapsă aproape dublă față de pedeapsa dată acum ceva vreme de Tribunalul București.

Nelu Iordache a ajuns la penitenciar, însă lucrurile nu se opresc aici, pentru că judecătorii au mai dispus în cazul său și un sechestru al bunurilor mobile și imobile, precum și confiscarea sumei de 14 milioane de lei.

Prejudiciul s-a produs când Nelu Iordache a primit o tranșă de bani, ca să construiască primii 22 de kilometri de autostradă Nădlac-Arad. În loc să toarne asfalt și să facă această construcție, judecătorii au stabilit că Nelu Iordache a folosit banii pentru a plăti din datoriile firmelor sale, pentru achiziționarea unor aeronave, pentru că era acționar la acel moment la o companie aeriană, și pentru cumpărarea unor terenuri și alte asemenea achiziții.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole