18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

Municipalitatea rămâne fără majoritatea în CA al APA SERVICE

Într-o perioadă în care asupra giurgiuvenilor planează securea scumpirii metrului cub de apă furnizată de operatorul unic APA SERVICE SA, iată că o nouă informație apare în prim-plan. Este vorba despre cedarea unui pachet de aproximativ 50% dintre acțiunile deținute de municipalitate în cadrul CA al operatorului amintit.

În ședința ordinară de consiliu de joi, 26 august, aleșii locali au aprobat cedarea, cu titlu oneros, a unui pachet de acțiuni deținut de Municipiul Giurgiu la societatea amintită. Prețul unei acțiuni, conform evaluării, este de 21 de lei.

Istoricul vânzării unei părți a acțiunilor deținute de municipalitate la Apa Service a debutat încă din mandatul trecut, când Consiliul Județean – condus, la acea vreme, de social-democratul Marian Mina – dorea accesarea unui proiect european, la care avea nevoie de această majoritate a acțiunilor.

Numai că, așa cum precizau surse pentru evenimentgr.ro, fostul primar Nicolae Barbu spunea că este imposibilă transmiterea așa, fără nicio hotărâre sau evaluare, împiedicați fiind de Legea 31 ce nu permite transmiterea acțiunilor orașului. În anul 2019, s-a făcut o evaluare a acțiunilor, iar Marian Mina, la acel moment, a renunțat la idee, motivând lipsa fondurilor.

Acum, această evaluare s-a refăcut, în vederea vânzării către Consiliul Județean, procentul rămas permițând continuarea, fără probleme, a derulării proiectului european în baza căruia s-a înființat ADI „Sănătate asigurată prin apă curată”, ce a dus la înființarea operatorului unic de apă și canalizare din județ.

Proiectul amintit a fost aprobat în unanimitate de către aleșii locali, neexistând niciun fel de discuții referitoare la această propunere a primarului Adrian Anghelescu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole