12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Maratonul vaccinării: Circa 300 de locuitori din Vedea, vaccinați anitiCOVID în ultimele două zile

Așa cum scriam recent, în acest week end comuna Vedea a găzduit un maraton al vaccinării, unde pragul centrului mobil organizat de primarul localității, Marian Țaga, în interiorul Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache” a fost trecut de locuitorii pentru care deplasarea în municipiu, pentru a se vaccina antiCOVID 19, era aproape imposibilă.

Dacă în prima zi a maratonului, sâmbătă, 22 mai, circa 150 de persoane au fost vaccinate – cele mai multe dintre ele fiind imunizate chiar de Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, prezentă în calitate de voluntar la Maraton – și cea de a doua zi, numărul a fost relativ egal, chiar dacă imunizarea a fost făcută de medicul de familie din comună.

Oamenii au așteptat, în ordine, să le vină rândul pentru a fi imunizați

În total, aproximativ 300 de persoane au fost imunizate cu prima doză de Pfeizer, urmând ca, peste trei săptămâni, la rapel, să fie organizată o nouă acțiune de deplasare a centrului mobil de vaccinare.

„Ne bucură reușita din aceste două zile, cu câte zece ore de imunizare. Oamenii au primit cu bucurie posibilitatea de a se vaccina acasă, mulți dintre cei prezenți fiind vârstnici care nu puteau ajunge, sub nicio formă, la Giurgiu, pentru vaccinare. Iată că doritori au fost, oamenii au început să înțeleagă că doar astfel ne putem întoarce la normalitate, la viața pe care o duceam înainte de pandemie. Sper ca cei aproape 300 de locuitori ai comunei să fie un exemplu și pentru cei care încă sunt reticenți la imunizare”, declara, după încheierea maratonului, primarul comunei Vedea, Marian Țaga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole