16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

„MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ”

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Giurgiu, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu Giurgiu, Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Municipiului Giurgiu organizează în premieră vineri, 10 mai, la Teatrul Tudor Vianu de la ora 11:00, semifinala concursului de planuri de afaceri ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național omonim. ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a II a și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.  Anul acesta ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” se va desfășura în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată pe 23 mai, la București.

Pe o piață a muncii în care schimbările rapide și incertitudinile devin normă, descoperirea vocației personale și integrarea educației antreprenoriale în parcursul educațional al adolescenților se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piața muncii în continuă evoluție. Orele de educație antreprenorială, susținute de antreprenori cu experiență, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate.

Anul acesta, CONAF Sucursala Giurgiu împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu au organizat ore de educație antreprenorială în 5 licee pentru cca 600 de elevi.

La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri au participat 6 echipe formate din 4-6 elevi de la liceele din județul Giurgiu. În cadrul evenimentului au fost prezenți reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate, elevi și profesori. Juriul, format din antreprenori de renume, a punctat ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.

Primele trei echipe câștigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări și discuții susținute de organizatori, autorități locale implicate și antreprenori cu notorietate națională. Aceste discuții îi vor ajuta pe liceeni să-și înțeleagă mai bine interesele și potențialul în acest domeniu și le vor oferi o perspectivă valoroasă asupra lumii antreprenoriale.

”Sunt bucuroasă că am reușit să organizăm acest concurs și la nivelul județului Giurgiu. Am întâlnit în cadrul vizitelor în licee tineri frumoși, valoroși pentru societate, deschiși să încerce și să descopere lucruri noi. Ne-am bucurat de sprijinul cadrelor didactice și doresc să le mulțumesc pentru implicare! Felicit elevii care s-au înscris, și-au format echipele, au muncit până la capăt pentru ca proiectele lor să prindă contur! Sunt tineri curajoși, cu dorință de implicare și au toată aprecierea mea. Vă invit să îi cunoașteți și să îi susțineți la Maratonul pentru educație antreprenorială – etapa județeană”, a declarat Andreea Necula, președinta CONAF Sucursala Giurgiu.

În cea de a doua ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 15.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, din 20 de județe. Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori. Etapele județene au debutat pe 21 martie la Galați, aceasta fiind urmată de cea din Timiș pe 4 aprilie, Brașov pe 8 aprilie, Brăila pe 10 aprilie, Argeș pe 12 aprilie, Alba pe 15 aprilie, Neamț pe 16 aprilie, Satu Mare pe 17 aprilie, Tulcea pe 18 aprilie, București pe 19 aprilie, Prahova pe 22 aprilie, Cluj pe 23 aprilie, Gorj pe 24 aprilie, Iași pe 26 aprilie. Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Arad, Bihor, Buzău, Constanța, Dolj. De anul acesta programul a fost preluat și de către Republica Moldova.

Programul este susținut de Auchan România (Gold partner) și Vodafone Business (Brave partner).

În prima ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, care s-a desfășurat timp de 150 zile, peste 5.000 de elevi din: Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș, Tulcea și din municipiul București au participat cu entuziasm la orele de educație antreprenorială din fiecare județ, finalizate cu competiția care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu potențial și sustenabilitate.

Programul este iniţiat ca urmare a acordului de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, semnat de CONAF cu Ministerul Educației și Cercetării în anul 2019 și prelungit în anul 2022 pentru încă 4 ani.

MARATONUL pentru EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ este MARCĂ ÎNREGISTRATĂ de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin.

După deliberări aprinse, juriul a decis ca cele trei echipe calificate la finala competiției sunt MISTY (locul I – Diana Gabriela FUFĂ, Georgiana Ștefania Licu, Robert Marian Licu, Robert Gabriel Iacomi, coordonator prof. Ioana Andreea Dobrin – Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” – Bolintin Vale), HAPPY GARDEN (locul II – Silvia Cornelia Manda, Andreea Raluca Doroghițoiu, Ana Maria Cristina Catrina, Mihai Florin Gabriel Mistode – Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale, prof. coordonator Elena Ștefan), VR ESCAPE ROOM (locul III – Teodor Daniel Lincan, Theodor Cristian Maftei, Georgiana Izabela Iancu, Maria Gabriela Bianca Lazăr – Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale, prof. coordonator Andreea Bianca Constantin).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole