26.3 C
Giurgiu
duminică,23 iunie 2024
spot_img

Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București-Giurgiu se apropie de final

Veștile legate de redeschiderea liniei de tren directe București – Giurgiu sunt tot mai bune. Lucrările la acest important obiectiv de infrastructură de transport, care leagă, cumva, direct, Bucureștiul de Dunăre, sunt aproape de final.

Un tren de test a parcurs distanța dintre Vidra și Comana, traversând inclusiv podul de la Grădiștea.

Este un proiect la care țin și pentru realizarea căruia am pledat pe lângă Guvernul României, împreună cu parlamentarii PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, Gabriela Horga și Toma Petcu. Contractul a fost semnat în decembrie 2020, când Ministerul Transporturilor era condus de un reprezentant al PNL. Este un proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațională Infrastructură Mare, și de la bugetul de stat, afirma, cu puțin timp în urmă, europarlamentarul giurgiuvean Dan Motreanu, liberalul care se află pe loc eligibil pentru un nou mandat la Bruxelles.

Mai mult, acesta declara că parlamentarii PNL din Giurgiu cer Ministerului Transporturilor informări și rapoarte trimestriale privind desfășurarea lucrărilor.

Linia de cale ferată București-Giurgiu a fost închisă în 2005, când podul de la Grădiștea s-a prăbușit din cauza viiturilor. Din păcate, guvernele care s-au succedat au pierdut 15 ani fără a acționa. Lucrurile nu s-au rezolvat nici măcar atunci când PSD Giurgiu a ajuns să aibă un reprezentant la Ministerul Transporturilor. Un reprezentant care s-a lăudat cu planuri pe hârtie în fața giurgiuvenilor.

Giurgiuvenii au nevoie cât mai repede de un traseu direct București-Giurgiu pe linia ferată. În prezent se poate circula cu trenul între București și Giurgiu trecând prin Videle, adică un traseu de 118 kilometri, în loc de 74 de kilometri, cât era ruta directă. Un drum durează între două ore și 40 de minute și patru ore, în funcție de tipul trenulului și de durata de așteptare în Videle, mai spunea Dan Motreanu.

Material comandat de Partidul Național Liberal – PNL Giurgiu, executat de CĂLIN OANA-CRISTINA PFA, CMF 21240015

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole