26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Lipsa unui medic de familie în comuna Schitu, accentuată de lentoarea dovedită de constructorul noului dispensar

De ani de zile, locuitorii comunei Schitu se luptă cu lipsa unui medic de familie, atât de necesar în special pentru vârstnicii localității. Din fericire, există bunăvoință din partea medicilor din comuna vecină, Ghimpați, care au preluat pacienții din Schitu, eliberându-le, astfel, documentele necesare (rețete, trimiteri etc). Mai mult, și conducerea primăriei Schit s-a implicat în sprijinirea – în special a vârstnicilor – în a-și obține rețetele sau trimiterile către medicii specialiști.

„Împreună cu angajații la Asistență Socială, am încercat să îi ajutăm pe bunicii care nu se pot deplasa la Ghimpați, și am mers noi să le ridicăm rețetele. Atunci când a fost nevoie, i-am sprijinit cu transport, dacă era nevoie de prezența lor la medic, pentru vreun consult sau control. Facem tot ce putem să suplinim această lipsă, dar este destul de greu. Fac un apel pe această cale, să găsim o soluție pentru comuna noastră. Au mai venit oameni, dar poate și pretențiile dumnealor au fost puțin exagerate față de ce puteam noi oferi. Sunt, la acest moment, o serie de promisiuni din partea unui medic stomatolog ale cărui rădăcini sunt în comuna noastră, și sperăm ca, alături de el, să ajungă și un medic de familie”, ne spunea primarul comunei Schitu, Ionel Pașol.

Din păcate, situația este încă incertă. Și asta și pentru că, de mai bine de trei ani, se află în lucru o construcție extrem de necesară oamenilor din comună: noul dispensar! Doar că o lucrare ce putea fi dată în folosință în maximul 12 luni calendaristice, trenează de circa trei ani, după cum ne spunea primarul Pașol. Vinovat de acest lucru este constructorul, o firmă din Dolj, care este extrem, extrem, extrem de neserios, conform precizărilor primarului comunei Schitu. De altfel, și la data vizitei noastre în comună, un utilaj abandonat lângă lucrarea pe jumătatea finalizată arăta că acolo, din când în când, se mai lucrează.

„Constructorul, extrem de neserios, al noului dispensar, ne pune, direct sau indirect, bețe în roate. Sper să fie la curent, să citească, să se uite și la televizor, și să realizeze că m-a încurcat foarte mult, și o lucrare care putea fi dată în folosință în maxim 12 luni calendaristice, lucrăm de trei ani de zile la ea. Nu neapărat acesta a fost impedimentul, dar medic de familie încă nu avem.

Eu sper să finalizăm clădirea dispensarului, ce trebuia finalizat. Avem și dotări, primite de la prieteni ai noștri, dotări pe care le avem depozitate și de care, așa cum vă spuneam, nu ne putem folosi…”, a încheiat edilul comunei Schitu, Ionel Pașol.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole