5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Liga Aleșilor Locali PNL Giurgiu și-a ales conducerea pentru următorii ani (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 12 noiembrie, sala mare a Ateneului „Nicolae Bălănescu” s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 400 de delegați și invitați la ședința de alegere a noii conduceri a Ligii Aleșilor Locali PNL Giurgiu.

Urmare a alegerilor din 2020, când PNL a câștigat en fanfare la nivelul județului Giurgiu, situația aleșilor locali liberali este următoarea: 416 aleși locali, din care: președinte al Consiliului Județean, doi vicepreședinți, 15 consilieri județeni, 34 de primari, 35 de viceprimari, 8 consilieri municipali, 12 consilieri orășenești și 309 consilieri locali.

La ședința de alegeri au fost prezenți, în calitate de invitați, președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, deputatul Gabriela Horga, senatorul Toma Petcu, fostul prefect al județului, actual secretar de stat în Ministerul de Interne, Aneta Matei, prezidiul fiind completat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, cei doi vicepreședinți ai CJ, Elisabeta Mihalcea și Cristian Anculescu, primarul municipiului, Adrian Anghelescu, președintele Asociației Primarilor de Comune din județul Giurgiu, primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărpănceanu, precum și unul dintre primarii cu rezultate excelente în alegerile desfășurate până acum, primarul comunei Letca Nouă, Marin Negru. De asemenea, în sală au putut fi văzuți primarii comunelor Frătești, Gabriel Pană, Bucșani (Dan Pasat) și, mai ales, primarul comunei Colibași, Constantin Stoica, cel despre care social-democrații îl dădeau deja „sărit” în „barca” lor. Toți cei trei menționați sunt fie adepți ai doctrinei liberale, chiar dacă au câștigat mandatele ca reprezentanți ai altei formațiuni politice, ca independenți sau, cum precizam, ca liberali dați de pesediști ca deja trecuți în tabăra lor.

Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, a punctat o serie de aspecte importante în ceea ce privește dezvoltarea și cerințele către aleșii locali liberali din județ: „Din păcate, comunitățile noastre, la fel ca multe altele din România, nu au încă resursele necesare, pentru a-și duce la îndeplinirea toate obiectivele. De multe ori, nu au resursele necesare nici pentru serviciile de bază ale comunităților. Avem rezultate, dar mai sunt multe lucruri de făcut. Le-am propus colegilor mei patru direcții de acțiune: atragerea de investiții pentru crearea de locuri de muncă,  Implicarea în actul educațional, încurajarea asocierii și participării administrațiilor locale, recâștigarea spiritului comunitar. Am făcut eforturi imense pentru a prezenta oportunitățile pe care le avem ca județ. M-am întâlnit la Bruxelles, la București cu potențiali investitori.  

În cei 4 ani anteriori de administrație PSD, a crescut decalajul de dezvoltare în defavoarea județului Giurgiu, pe toți indicatorii: număr de locuri de muncă, PIB pe cap de locuitor, clasamentele în educație sau serviciile de sănătate. Este important să investim foarte mult în educație. Nu putem aduce investiții, dacă nu avem forță de muncă bine pregătită. Trebuie să repunem în valoare școlile profesionale, școlile duale, pentru ca tinerii noștri să aibă o meserie și să oferim investitorilor oportunitatea unei forțe de muncă bine pregătite.  Le-am cerut aleșilor locali să fie foarte implicați în ceea ce privește accesul anumitor persoane în școli, să demareze pregătirea pentru sprijinirea elevilor  în pentru bacalaureat și capacitate, pentru a ieși de pe ultimele locuri din clasamentul național, să verifice prezența elevilor și a profesorilor la școală”, a încheiat Dan Motreanu.

„Administrația este o aplicație în echipă. Din patru ani de mandat, doi au trecut. Nu voi vorbi despre ce a fost, despre cum am preluat, ce am preluat…vreau doar să spun că, atunci când vorbim despre funcționarea Consiliului Județean, să fim la nivelul așteptărilor și să nu creem probleme niciunui cetățean al acestui județ. Vă asigur că am reușit să rezolvăm marea majoritate a problemelor. Și am plecat de la datorii de 7 – 8  milioane lei la cele mai importante instituții (DGASPC, Spitalul Județean). Contează că toate instituțiile din subordinea CJ și-au îndreptat privirile mai atent spre comunitate” – Dumitru Beianu, președinte CJ Giurgiu.

Președintele CJ a prezentat, mai apoi, o serie de proiecte și programe din marile domenii aflate în atenția liberalilor: educația, sănătatea, asistența socială, cultura. Nu au fost omise nici intervențiile legate de infrastructura rutieră a județului, în care s-au investit, în ultimii doi ani, sume importante pentru reabilitare și modernizare. În schimb, acesta nu a uitat să reamintească faptul că doar munca în echipă va aduce un plus de bunăstare tuturor giurgiuvenilor.

„Aud cu surprindere despre alți candidați la președinția Consiliului Județean despre „proiectele lor”. În administrație nu există proiecte personale. E cea mai mare greșeală pe care o poți face în abordare. La Consiliul Județean există o echipă foarte performantă. Nu toți angajații au același nivel de pregătire, dar profesioniștii aflați alături de ei vor pune în aplicare ceea ce ne dorim pentru acest județ (…) Le mulțumesc parlamentarilor care ne-au sprijinit, în acești doi ani, pentru aducerea la îndeplinire a unor proiecte ce se doreau a fi importante pentru județul nostru.

Îi mulțumesc și domnului președinte Dan Motreanu pentru care, ca să spunem așa, găsesc un singur defect: încă nu are o locuință în județul Giurgiu, dar acest lucru este compensat de implicarea pentru rezolvarea problemelor județului pe care îl reprezintă în calitate de președinte al filialei județene a PNL. Dar, cine știe, poate își va construi o locuință în județ, astfel că nu va mai exista niciun fel de altă discuție legată de apartenența domniei sale la acest județ”, a mai spus Dumitru Beianu.

Printre punctele importante abordate de deputatul liberal Gabriela Horga, s-au numărat faptul că, în doar doi ani de zile de guvernare PNL, în județul Giurgiu au ajuns mai mulți bani decât în patru ani de guvernare PSD.

Mai mult, în anii de guvernare PNL, punctul de pensie a fost crescut în mod real, nu cu valori infime, cum se întâmpla în guvernările PSD. Despre toate aceste aspecte vom reveni, în materiale mai ample în zilele care urmează.

Despre cele mai importante obiective ale municipiului, Primarul Adrian Anghelescu declara:

„Omul contează, și voi sunteți echipa mea. La peste doi ani de la depunerea jurământului, vă invit într-un tur imaginar al celor mai importante aspecte ale acestui început de mandat. Contrar situației financiare precare, în 24 de luni de mandat am continuat proiectele de asfaltare. După aproape patru ani, în care pontonul de la Canalul Cama a fost lăsat în paragină, am reușit să strângem banii necesari reabilitării acestuia, astfel că vom reda giurgiuvenilor un spațiu de agrement așa cum a fost proiectat. Am semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea unor instituții de învățământ și pentru clădirea cunoscută drept CASA TINERETULUI, proiect de peste 15 milioane lei, ce vizează amenajarea unui Centru Comunitar Integrat.

Primarul municipiului, Adrian Anghelescu (dreapta) alături de primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărpănceanu

Cu un buget auster, am reușit să plătim gazul pentru a asigura agentul termic aferent unei luni și jumătate pentru sezonul rece actual. Am promis giurgiuvenilor că voi le voi reda Complexul Stejarul, proiect concretizat în luna aprilie a acestui an, iar în luna iulie terenul de sport și piscina au fost date în folosință. Am fost interesat de Programul Anghel Saligny, de atragerea de fonduri nerambursabile, astfel încât în luna august Minsterul Dezvoltării a semnat decizia alocării fondurilor pentru investiții – 43 de milioane lei, reabilitare de străzi, proiecte de apă și canalizare. Prin PNRR am găsit noi oportunități de atragere de fonduri, atât de necesare dezvoltării comunității giurgiuvene

Invitat, la rândul său, să ia cuvântul, senatorul Toma Petcu a menționat, în discursul său, o serie de proiecte importante în infrastructura de transport, de la infrastructura rutieră sau navală (cu proiecte de multe milioane de lei sau de euro) până la cea feroviară, o adevărată piatră de încercare pentru reprezentanții județului, dar care este pe cale să devină realitate: Podul de la Grădiștea, linia ferată Giurgiu – Videle – București, totalmente electrificată, și alte investiții importante în infrastructura feroviară a județului nostru.

În final, noua echipă de conducere a Ligii Aleșilor Locali PNL Giurgiu arată astfel:

Președinte: Viorel Iosif (primar comuna Săbăreni)

Prim Vicepreședinți: Cristian Anculescu (vicepreședinte CJ Giurgiu), Silviu Dumitrescu (viceprimar municipiu), Mihai Dobre (primar oraș Mihăilești), Constantin Dumitru (primar comuna Florești-Stoenești)

Vicepreședinți: Gheorghe Manea (primar comuna Găiseni), Aurelian Simion (primar Vânătorii Mici), Ionel Pașol (primar comuna Schitu), Marian Negru (primar comuna Letca Nouă), Marian Țaga (primar comuna Vedea), Dumitru Iordache (primar comuna Călugăreni), Adrian Florin Șerban (primar comuna Daia), Ion Manolache (primar comuna Herăști), Florin Nidelea (primar comuna Clejani).

Membri: Gabriel Carmen-Lixandru (primar comuna Cosoba), Dumitru Văcaru (comuna Gostinu), Mirel Jantea (primar comuna Malu), Emilian Bănică (primar Bolintin Deal), Lucia Andrei (primar comuna Bulbucata), Elena Vasilică (primar comuna Crevedia Mare), Dănuț Daia (primar comuna Gogoșari), Costel Spălatu (primar comuna Răsuceni), Dumitru Gavrilă și Silviu Lungu (consilieri județeni), Ionel Muscalu, Gheorghe Pană, Cătălin Funieru (consilieri municipali), Nicolae Enache, Constantin Alecu, Mihai Bogdan Tudor (consilieri județeni), Daniel Cezar Rusu (primar comuna Adunații Copăceni), Viorel Rotaru (primar comuna Băneasa), Silvian Manea (primar comuna Hotarele), Gheorghe Breazu (primar comuna Putineiu), Marian Ghidănac (primar comuna Roata de Jos), Constantin Tănase (primar comuna Joița), Constantin Stoica (primar comuna Colibași), Adrian Daut, Milan Peicea și Adelina Sîrbu (consilieri municipali).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole