12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

La secția de lupte a SCM DUNĂREA GIURGIU, cuvântul de ordine este PERFORMANȚA!

Este declarația prof.Florin Antonescu, la câteva minute după ce IULIAN BALACEANU, a câștigat medalia de bronz în finala Campionatului național individual de Cupa României ce s-desfasurat în perioada 07 – 10 aprilie în sala sporturilor din municipiul Odorheiu Secuiesc.

Am reușit să schimbăm câteva cuvinte la telefon și cu tânărul luptator giurgiuvean care, în decurs de o săptămână, a reușit să cucerească 2 medalii de bronz la două categorii de vârstă diferite, și în două competiții puternice, situație care demonstrează că Iulică Bălăceanu, care are în palmares, la doar 15 ani, șase medalii doar în finalele de Campionat național.

La întrebarea firească legată de competiție, de meciuri, am primit un răspuns care lasă pe orice iubitor al sporturilor de contact în „șah”: greu, dar…nu se pune!

„A fost greu dar a trecut. Am reușit să cucerim această medalie de bronz care valorează cât o medalie de aur dacă analizăm nivelul de pregătire a luptătorilor participanți, marea majoritate a premianților fiind elevi la Liceele cu Profil Sportiv, centre de pregătire sportivă cu o bază de selecție și pregătire mult superioara nouă”, ne-a mai spus prof.Florin Antonescu, antrenorul sportivilor de la S.C.M- DUNAREA- GIURGIU .

Obiectivul sportivilor giurgiuveni a fost să avem un sportiv în primii 5, o medalie este bine venită, astfel că de acum se fac calcule legate de organizarea activității de selecție și pregătire a sportivilor pentru viitoarele competiții.

Din două finale, trei medalii, lucru extrem de bun pentru o secție prea puțin promovată, dar mereu apar copii buni, sportivi de performanță, explicația venind din partea aceluiași Florin Antonescu: „Copiii giurgiuveni au calități fizice foarte bune pentru acest sport, mai trebuie ca cineva să dorească să-i pregătească”

Mai trebuie menționat faptul că Iulian Bălăceanu, copilul care la fiecare sfârșit de săptămână aduce câte o medalie la finalele de Campionat Național, este elev la Școala Gimnazială nr. 3 din municipiu, iar luptele, pentru el, sunt totul!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole