18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

La Primăria Adunații Copăceni, proiectele finanțate curg…gârlă!

Două noi contracte de finanțare, pentru proiecte importante, au fost semnate de curând de către primarul comunei Adunații Copăceni, liberalul Dan Rusu.

Este vorba despre un proiect ce vizează modernizarea și eficientizarea energetică a Căminului Cultural din localitate, și de un centru de colectare a deșeurilor.

Despre cele două proiecte a vorbit primarul comunei, Dan Rusu:

„În ceea ce privește reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energitică a Căminului Cultural din Adunații Copăceni, proiectul presupune creşterea atractivităţii localităţii prin reabilitarea Căminului Cultural, activitate necesară pentru a susţine desfăşurarea activităţilor artistice, culturale, expozițiile, dansurile populare, manifestaţiile tradiţionale din mediul local. De asemenea, în incinta acestui spaţiu vor fi facilitate potenţiale întâlniri ale locuitorilor din comună pentru a dezbate diferite probleme ale comunităţii locale. Investiția va angrena o serie de activităţi social-culturale prin intermediul cărora mediul local se va dezvolta, iar tinerii vor beneficia de un cadru optim pentru derularea activităţilor social-culturale.”

Cât privește proiectul legat de Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, primarul Dan Rusu preciza că acesta are valoarea de un milion de euro și este destinat exclusiv locuitorilor comunei Adunații Copăceni.

„Proiectul are o importanță foarte mare  pentru comunitate pentru că zona canalului Argeșului precum și orice teren din jurul localității vor deveni mult mai curate.

Acest lucru ne va permite desfășurarea unui management mai eficient al gunoiului prin colectarea deșeurilor ce nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale (deșeuri voluminoase, textile, deșeuri din lemn, anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări)”, a mai precizat primarul Dan Rusu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole