23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Supraimpozitarea contractelor part-time trebuie eliminată!”

Cetățenii care muncesc trebuie încurajați, nu suprataxați, consideră deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

„De aceea am depus în calitate de inițiator, împreună cu mai mulți colegi din PNL, o inițiativă legislativă privind eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Proiectul propune ca baza de calcul a impozitării să fie calculată la venitul efectiv realizat și nu la nivelul salariului minim brut pe economie.

Este o poziție pe care am susțin-o de fiecare dată: nu poți datora taxe la stat pentru venituri pe care nu le-ai realizat”, precizează parlamentarul liberal giurgiuvean.

Partidul Naţional Liberal a reușit eliminarea supraimpozitarii contractelor de muncă part-time in 2019 pentru că această supraimpozitare îi afectează în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre români, după care PSD a impus reintroducerea ei.

Am depus și în 2022, după reintroducere, alături de colegii mei, un amendament pentru eliminarea suprataxării muncii part-time, care a fost respins atunci la doar 15 voturi.

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, s-a încăpățânat să introducă supraimpozitarea și efectele se văd. În mod previzibil, efectele negative produse de această măsură în trecut s-au repetat. Liderii PSD au susținut că măsura va aduce mai mulți bani la buget. În realitate, măsura a dus la pierderi de locuri de muncă, a încurajat munca la negru, a creat dificultăți economice pentru multe familii și cei care au fost afectați cel mai mult sunt chiar oamenii cu venituri mai mici.

Măsura trebuie corectată rapid! A trecut suficient timp de la intrarea în vigoare, astfel încât să constatăm că efectele sunt negative, a mai afirmat Gabriela Horga.

România are instituții care trebuie să combată munca la negru, nu suprataxările rezolvă problema! Dacă nu își fac treaba, trebuie luate măsuri. Este incorect să îi penalizăm pe oamenii care muncesc să plătească mai mult pentru că statul nu este capabil să combată munca la negru. Acest argument al PSD a fost de la început eronat.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole