12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

INUNDAȚII și OAMENI ÎN PRIMEJDIE LA MIHĂILEȘTI! (FOTO/VIDEO)

Mai multe gospodării din orașul Mihăilești au fost inundate, iar apa amenința să ajungă la casele oamenilor.
La scurt timp, în zona barajului din localitate, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un autocamion ce transporta o substanță periculoasă la contactul cu orice tip de carburant, fiind necesară și intervenția echipajelor CBRN.

Două persoane erau prinse între fiarele contorsionate și aveau nevoie urgentă de ajutor.
Nu departe de acest eveniment, doi pescari s-au răsturnat cu barca, iar unul dintre aceștia nu a reușit să mai iasă la suprafață.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc astăzi, pe DN 6 și în zona Barajului Mihăilești.

Cu acest prilej, au fost simulate acțiuni de evacuare a apei din gospodării, de extragere a victimelor încarcerate din interiorul autovehiculelor, de acordare a primului ajutor calificat și de căutare-salvare din apă.

La fel ca în situațiile reale, paramedicii și echipajele SAJ au intervenit pentru salvarea victimelor și transportarea acestora la spital, iar scafandri au executat căutări în apa răului Argeș până când l-au găsit pe bărbatul dispărut.

În sprijin, polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului, iar jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță, în zonă.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzii de Intervenție Mihăilești, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță, dar și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, Serviciului de Gospodărire a Apelor și Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mihăilești.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole