13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

Întâlnire importantă a europarlamentarului liberal giurgiuvean, Dan MOTREANU, cu Adina Vălean

În cursul zilei de miercuri, eurodeputatul Dan Motreanu, liderul filialei județene Giurgiu a PNL, a avut o întâlnire cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, prilej de a discuta despre stadiul proiectelor finanțate din fonduri UE care pot contribui la dezvoltarea județului Giurgiu.

La întâlnire au participat și primarii municipiilor Giurgiu și Calafat, Adrian Anghelescu și Dorel Mitulețu. Au participat, de asemenea, reprezentanții asociației ”Flowing in the Danube”.

Guvernul României pregătește proiectul pentru etapa a doua a liniei de cale ferată București – Giurgiu, în valoare de 500 de milioane de euro pentru modernizarea liniei precum și a podului până la granița cu Bulgaria. Studiul de fezabilitate este finalizat, acordul de mediu urmând să fie emis în curând.

„Am discutat, de asemenea, despre dragarea Dunării. România a realizat dragarea Dunării inclusiv pe sectorul bulgar, cu acceptul acestei ţări, pentru a nu mai exista blocaje”, mai preciza Dan Motreanu.

Acordul din 29 aprilie dintre prim-ministrul Nicolae Ciucă și premierul Bulgariei prevedea demararea construirii unui nou pod în zona Giurgiu-Ruse și a altor patru poduri.

Podul Giurgiu-Ruse 2 se poate finanța dintr-o linie specială de finanțare de 1,6 miliarde euro pentru proiecte feroviare transfrontaliere.

„Un alt subiect discutat astăzi (n.r. miercuri, 9 octombrie) a fost implementarea proiectului Fast Danube 2, în valoare de 170-180 milioane de euro, proiect care poate fi implementat doar dacă studiile de mediu ce urmează a fi realizate de Bulgaria sunt aprobate înainte de sfârșitul anului.

Adina Vălean ne-a explicat că soluția cea mai bună ar fi ca ambele proiecte să fie depuse până în 19 ianuarie 2023, pentru soluționarea navigabilității pe Dunăre și conectivitatea nord- sud peste Dunăre”, a încheiat eurodeputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole