17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela HORGA, mentor într-o importantă competiție studențească

Săptămâna aceasta la Parlament a avut loc Hackathonul studențesc “România fără dosar” în cadrul căruia studenții au realizat campanii pentru utilizarea plăților electronice, utilizarea ghișeul.ro pentru plata taxelor și impozitelor și înrolarea instituțiilor publice pe ghișeul.ro. Aceasta este o competiție despre soluțiile creative propuse de generațiile viitoare pentru digitalizare, debirocratizare, simplificare administrativă pentru cetățean.

Am avut aceste zile, așadar, șansa să mentorez echipa ARIA, formată din patru tinere studente ambițioase, in cadrul acestei competiții, Româniafărădosar.ro. Tema pe care studentele au propus-o a fost de creștere a competențelor digitale ale generației 50+ pentru utilizarea plăților electronice cu ajutorul tinerilor voluntari pregătiți în acest fel și prin utilizarea exemplului plății unei facturi, în trei județe: Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman. Asta înseamnă incluziune financiară și timp mai puțin pierdut la cozi.

Juriul, mentorii, toți am apreciat creativitatea și implicarea tinerilor, proiectele responsabile, riguroase și ambițioase cu care au venit.

Româniafărădosar este o ambiție națională! Prin fiecare proiect legislativ adoptat ne apropiem mai mult de realizarea acestui obiectiv!

Felicitări studenților! Felicitări echipa ARIA!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole